Annonce
Navne

Frode har lagt gulve i Viborgs huse i 50 år

Frode Mikkelsen (t.v.) blev ansat af Kåre Rahbek Christensens bedstefar for 50 år siden. Foto: Morten Dueholm
Den 28. juni kan Frode Mikkelsen fejre jubilæum som gulvlægger ved Selta i Viborg.

Viborg: Når en kunde hos Selta Tæpper & Gulve i Viborg skal have nyt gulv eller tæppe i huset, bliver der ofte spurgt efter Frode Mikkelsen.

Rigtig mange vil nemlig gerne lige høre, hvad manden, som mange lokalt kalder Danmarks bedste gulvlægger, mener om sagen, før beslutningen tages.

Frode Mikkelsen er selv for ydmyg til at bruge så flotte ord om sin egen indsats, men med 50 års erfaring i jobbet som gulvlægger fejler den 65-årige viborgensers viden i hvert fald ikke noget.

- Jeg har set de fleste gulve - og de fleste overraskelser, som kan gemme sig under dem. Nogle af dem har jeg da også set mere end én gang, siger Frode Mikkelsen og griner.

Gulvlæggeren elsker nemlig sit job, og derfor er smilet stort, når han fortæller om en lang karriere, der faktisk startede med et feriejob som arbejdsdreng.

- Men der var ingen, der sagde, hvornår jeg skulle stoppe igen. Så jeg er her endnu, siger han.

Dog er nedtrapningen så småt begyndt. Jobbet som gulvlægger er nemlig fysisk hårdt, og der skal også være tid til de fire børnebørn i alderen et til fem år, ligesom Frode og hustruen Jette Mikkelsen også elsker at bruge tid på både hus og have samt rejse - og for Frode Mikkelsens vedkommende også på at se Formel 1 løb.

Annonce

Jeg har set de fleste gulve - og de fleste overraskelser, som kan gemme sig neden under dem. Nogle af dem har jeg da også set mere end én gang.

Frode Mikkelsen

Ansat af chefens bedstefar

Frode Mikkelsen har set noget af en udvikling gennem sine 50 år i faget, og en af de ting, der gør jobbet spændende, er netop den udvikling, der hele tiden sker. Ikke to dage er helt ens, og så møder Frode Mikkelsen også en masse dejlige mennesker.

- De fleste er hjemme, når jeg kommer og lægger gulv. Det er utrolig dejligt at møde disse rare mennesker - og nogle af dem flere gange, siger Frode Mikkelsen.

Han husker, hvordan han begyndte som arbejdsdreng i den daværende tæppebutik i Gravene. Det var stifteren af Selta, Niels Martin Christensen, der ansatte den unge Frode Mikkelsen, og dermed kan Frode Mikkelsen i dag bryste sig af, at han blev ansat af sin nuværende chefs - indehaver af Selta Kåre Rahbek Christensens - bedstefar.

- Vi er utrolig heldige at have en mand som Frode, der bliver ved med at arbejde for os i så mange år. Det er ikke normalen i dag, hvor mange skifter job tit, men en mand som Frode har en enorm erfaring. Vi er utrolig glade for at have ham her, ligesom vores kunder er utrolig glade for ham. Det skaber tryghed, at folk kan komme herind og få en snak med Frode, siger Kåre Rahbek Christensen.

Frihed og ansvar

Feriejobbet, som Frode Mikkelsen havde i starten, bestod i at sy tæppebaner sammen.

Snart var der dog brug for en til også at lægge tæpperne på gulvene, og så kom Frode Mikkelsen med. En sadelmager oplærte ham, for uddannelsen som gulvlægger eksisterede ikke for 50 år siden.

- Dengang var det kun tæpper. Så kom der vinylgulve, så linoleum og til sidst træ. Da der kom træ, troede jeg godt nok ikke, at folk ville beholde det ret længe, fordi de ville fryse om tæerne, men der tog jeg da vist alligevel fejl, siger Frode Mikkelsen med henvisning til, hvor populære trægulvene er i dag.

I Selta vil man gerne fastholde Frode Mikkelsen så længe som muligt, og det ønske er gengældt.

- Jeg er utrolig glad for at arbejde i Selta, og det skyldes også mine gode kolleger. Samtidig har vi en ledelse, der giver os frihed under ansvar. Det er meget motiverende at blive mødt med den tillid, siger Frode Mikkelsen.

Alle er meget velkomne til at komme og fejre jubilaren Frode Mikkelsen i Selta Tæpper & Gulve på Livøvej den 28. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce