Annonce
Bjerringbro

Frustrerende efterskoleophold: - Jeg skulle nok bare have valgt en almindelig 10. klasse

Victoria Juul Cramer fortryder, at hun valgte at gå på efterskole i denne corona-tid. Her er hun sammen med efterskolekæresten Gustav Sand  Skaderis, samme dag som de fik besøg af den savnede efterskole. Foto: Christine Krüger Hansen
Både Victoria og hendes hest Zilke er sendt hjem ligesom resten af landets efterskoleelever. Efter to måneder er frustrationerne efterhånden store.
Annonce

Bjerringbro: - Det er kedeligt, men det fungerer. Sådan siger Victoria Juul Cramer om det efterskoleophold på Fjordvang Efterskole, hun lige nu er på, og som hun har været skrevet op til i fire år.

Siden jul har hun ligesom resten af landets efterskoleelever været hjemme - og selvom hun forleden fik besøg af et par lærere fra efterskolen, kan det ikke helt dække over hendes skuffelse.

- Jeg skulle nok bare have valgt en almindelig 10. klasse, siger hun, der havde glædet sig til et år med masser af nye venskaber, oplevelser og ikke mindst muligheden for masser af træning med sin hest Zilke, som hun havde med på efterskolen.

Fjordvang har nemlig en ridelinje, og her skulle Victoria i løbet af året have modtaget individuel rideundervisning tre gange om ugen.

Men Victoria sidder på sit værelse i Bjerringbro og modtager online-undervisning, mens Zilke står på den lokale rideskole.

- Det føles lidt som om, alt det sjove er blevet taget fra os, siger hun, mens kæresten Gustav Sand Skaderis, der går på samme efterskole, og for tiden bor hos Victorias familie, nikker.

Begge havde glædet sig til at få nye venner, men det er så som så med det, og dem de har fået, forsøger de at holde kontakten med gennem telefonen.

- Vi ved godt, at vi ikke står først på listen, når samfundet igen skal åbne op, men vi håber virkelig snart, at Mette Frederiksen siger noget positivt omkring efterskolerne, siger Victoria Juul Cramer, der foruden samværet med de andre efterskoleelever også har måtte vinkel farvel til en skitur, en tur til København og én til Spanien.

Ved spisebordet, hvor de unge mennesker indtager de fastelavnsboller, som efterskolens lærere netop har afleveret, sidder far Jack Cramer, og han ærgrer sig.

Annonce

Går glip af oplevelser

- Det var sørgmodigt at køre ud og hente Victoria og hesten inden jul, for som forælder vidste jeg godt, at hun ville gå glip af en masse oplevelser, som bare aldrig kommer igen, siger han, der selv gik på efterskole for mange år siden.

- Det var et fantastisk år, og jeg har stadig kontakt til en hel del af mine efterskolekammerater, noget, jeg ikke tror, bliver tilfældet for Victoria.


Vi ved godt, at vi ikke står først på listen, når samfundet igen skal åbne op, men vi håber virkelig snart, at Mette Frederiksen siger noget positivt omkring efterskolerne

Victoria Juul Cramer, efterskoleelev


Selv inden eleverne blev sendt hjem, var de underlagt en række restriktioner og måtte for eksempel ikke bevæge sig ind på andre gange, end den de selv boede på.

- Den frihed og de mange muligheder vi havde, da vi gik på efterskole, har de aldrig oplevet, og det er virkelig ærgerligt, siger Jack Cramer.

Sammen med sin kone Heidi Juul Pasgaard havde han håbet, da de valgte at sende Victoria på efterskole, at skoleåret 20/21 ville være mindre ramt af corona end skoleåret 19/20.

Det er først og fremmest muligheden for mange oplevelser, der ikke komme igen, der ærgrer forældrene.

- Lige nu betaler vi det fulde beløb for at have Victoria med hest på efterskole, men vi vil blive delvist kompenseret, på et eller andet tidspunkt, men et eller andet sted er jeg ligeglad med pengene. Det er alt det andet, der går mig på, siger Heidi Juul Cramer, der gerne ser, at man tillader efterskolerne at åbne op, og at man kommer igennem situationen ved at isolere de unge mennesker på skolen, mens lærerene bærer maske eller visir.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce