Annonce
Viborg

Frygt for at små turistattraktioner taber

Små turistattraktioner som her Daugbjerg Kalkgruber kan få det svært, frygter flere byrådspolitikere. Arkivfoto
Viborg Kommune er tvunget til at opgive lokalt turistbureau - og det kan skade små turistattraktioner, frygter flere byrådsmedlemmer. Flertallet af politikerne er dog fortrøstningsfulde.
Annonce

Viborg: Selv om det er en centraliseringsbeslutning, der er taget af Folketinget, og som kommunen derfor er forpligtet til at efterleve, stemte Enhedslistens Flemming Gundersen imod, da resten af byrådet onsdag besluttede, at man skal indlede forhandlinger med Visit Aarhus om et fremtidigt samarbejde om turisme.

- Uanset fine ord som professionalisering og en kritisk masse af turisme - det forstår jeg ikke hvad betyder - er der tale om en omsiggribende centralisering, hvis vi nedlægger det lokale turistkontor og flytter beslutningskompetencen ud af kommunen. Så det må jeg stemme nej til.

Det sagde Flemming Gundersen om sine bevæggrunde til at stemme nej.

Også Eva Pinnerup (S) gav udtryk for, at kun godt kunne forstå bekymringen hos især de små turistaktører. Men hun satte sin lid til, at der kommer noget positivt ud af de forhandlinger, som Viborg Kommune nu skal have med Visit Aarhus om et fremtidigt samarbejde.

Annonce

15-25 turistselskaber

SF's Elo Nielsen fastslog, at kommunen er forpligtet til at følge lovgivningen på området, som fastslår, at antallet af destinationsselskaber inden for turismen på landsplan skal reduceres til mellem 15 og 25.

Men han frygter, at det især vil gå ud over de turistattraktioner, som ligger uden for Viborg by.

Peter Juhl fra de konservative konstaterede, at det har skabt uro, at Viborg må opgive sit turistkontor. Men han anførte, at kommunen bør undersøge, om man kan gøre noget for at markedsføre det lokale turistliv i et samarbejde med Viborg Handel og Viborg Kommune.

Venstres Åse Kubel Høeg var fortrøstningsfuld med hensyn til det nye samarbejde med Visit Aarhus.

- Al begyndelse er svær. Men jeg tror på, at der er meget at hente for Viborg i den nye struktur, sagde Kubel Høeg.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce