Annonce
Bjerringbro

Fuglemanden har fået sin egen sang

Musiktalentet Lauritz Boe Bastrup Pedersen har skrevet en sang om sin lærer på en friskole i Hobro, Jacob Wridt. Der manglede lidt vind i håret fra en vindmaskine, da sangen skulle laves som musikvideo i Fuglemandens have i Tange. Det klarede en løvblæser fra Jacob Wridt.Foto: Johan Gadegaard

Lærer og kunstner Jacob Wridt lagde selv have til, da der blev optaget en musikvideo om ham. Den kan snart ses på Youtube.

Tange: Et af de gladeste pop-omkvæd fra Gnags er "Lygtemandens sang", som også er titlen på den sang. Hvad sangen egentlig handler om står lidt hen i det uvisse. Nu får Lygtemanden dog en konkurrent, som snart kan ses på Youtube. Titlen er "Fuglemandens sang".

Fuglemanden er Jacob Wridt i Tange, og det bliver han kaldt på grund af sine kunstneriske udfoldelser med skulpturer i jern. Her indgår fugle som en fast kilde til inspiration.

Men hvorfor skal Jacob Wridt så egentlig hyldes med sin egen sang? Det skyldes 17-årige Lauritz Boe Bastrup Pedersen, som har skrevet sangen.

Den stilfærdige ungersvend med et pænt musikalsk talent sagde forsigtigt ved en fredagssamling op mod jul sidste år på en friskole i Hobro, at han lige havde lidt mere.

Her blev "Fuglemandens sang" opført for første gang foran en lidt paf - og selvfølgelig meget beæret Jacob Wridt, som er lærer på friskolen. En elev havde skrevet en sang om ham!

Selvfølgelig skulle en af Fuglemandens skulpturer med på videoen. Jacob Wridt tog selv slæbet hen foran trommesættet.

Nu på video

- Man må sige, at det har grebet om sig, efter at Lauritz og hans familie sagde, at de ville lave en musikvideo i min have, fortæller Jacob Wridt, mens omkvædet ledsaget af rockede rytmer gjalder ud i den smukke have i Tange:

"Fuglemanden, han laver skrot til guld. Fuglemanden, der er som et H.C. Andersen-eventyr. Fuglemanden skaber magi i sit værksted. Hans kunst rejser sig som fuglen Phønix".

For lydsiden er nemlig på plads, med Lauritz på vokal, guitar og bas. Nu skal billedsiden i kassen, mens Lauritz og hans 15-årige lillebror, Mauritz Tim, på trommer illuderer lydsiden.

Far og mor, Steffen og Jeanette Pedersen fra Hobro, sørger for, at teknikken er på plads, og Mia Andersen, Aalborg, er med som konsulent til at sørge for, at lyd og billeder i den sidste ende kommer til at hænge sammen.

Der bliver ikke sparet på effekter i "Fuglemandens sang". Steffen Pedersen, far til Lauritz, tjekker billede gennem disen fra en røgmaskine.
Annonce

Tusindkunstneren

Lauritz er en del af Jyske Talenter, som far og mor stiftede i 2014. Det går ud på at hjælpe musikalske talenter som deres egen søn ud for at spille. Jyske Talenter sørger så for udstyr, som kan hjælpe talenterne på vej.

Lauritz er i forvejen at finde på Youtube med sangen Curling Kids og på streaming-tjenester sammen med den kendte engelske dj og rapper Jonjo, men nu skal Fuglemanden fra Tange også hjælpes lidt på vej, for det er hans sang.

Hvis man spørger Jacob Wridt selv, så var det et kikset praktikophold hos en tømrer, der førte ham ind på kunstvejen. Han endte nemlig i stedet hos kunstneren Steffen Henrik i Asperup ved Middelfart.

- Han var bindegal - på den gode måde - og siden har jeg faktisk selv kastet mig over at lave kunst. Jeg blev også lærer, og på en firskole i Hobro, hvor jeg er nu, får jeg lov til at være en tusindkunstner, når eleverne skal lave noget med deres hænder, siger Jacob Wridt.

Når han vender tilbage til fugle som inspiration, hænger det sammen med den dynamik, som vingerne udtrykker.

- Der er bestemt også dynamik i Lauritz' sang, og jeg glæder mig helt vildt til at se det færdige resultat, siger Jacob Wridt.

Annonce
Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Livsstil For abonnenter

Den 60 år gamle Hald Sø-lejr har fået 13 millioner kroner dyr overhaling: - Tiden var løbet fra stedet

Viborg

Wilbek: Nyt hotel er vigtigt for hele kommunens vækst

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Annonce