Annonce
Rundt om Viborg

Fuld fart på børnenes veterandag

Mange af børnene fik sig en fart-oplevelse i en hurtig bil under veteranbørnedagen på Flyvestation Karup. Privatfoto

Karup: Trods mange skyer på himlen holdt det alligevel tørvejr på Flyvestation Karup, da der forleden blev holdt veteranbørnedag.

Det var garnisonskommandanten, som også er chef for Operations Support Wing, som havde inviteret til en begivenhed, hvor deltagerne oplevede helikoptere, brandbiler, politibiler, sportsbiler og tjenestehunde på nært hold.

Formålet med veteranbørnedagen var at give noget tilbage til børnene, hvis forældre har været udsendt af det danske forsvar til internationale missioner.

Ofte er det svært for børnene at skulle undvære en far eller mor, der er udsendt i længere tid. Og i nogle tilfælde er det heller ikke helt den samme forælder, de får hjem igen.

På oplevelsesdagen i Karup fik børnene fik derfor overrakt en særlig børnemedalje for deres bidrag i form af afsavn. Medaljen var samtidig en adgangsbillet til at få en tur i de seje køretøjer, der var stillet op på dagen. De modigste af børnene fik en stor oplevelse på flyvestationens startbaner, der gav mulighed for at få bilerne op i høj fart.

Sportsbiler, chauffører og benzin var stillet gratis til rådighed til formålet, og alle hjælpere ved arrangementet havde afsat en fridag til glæde for veteranernes børn.

jøp

Annonce
Der var stor opbakning til børneveterandagen forleden på Flyvestation Karup. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce