Annonce
Viborg

Fuld hund fik alkoholforgiftning – sov den ud i Viborg-dyrlæges seng

Buddy er både ædru og hjemme igen. Her ses den lille hund sammen med klinikassistent Trine Brøndum. Foto: Helle Lenschow
Med kun to kilos kampvægt skulle der ikke meget til at få chihuahuaen Buddy bedugget, da den gik ombord i familiens skraldespand.

Ravnstrup: Det er svært ikke at grine, når man hører om en hund, som ankommer voldsomt beruset til dyrlægen. Men faktisk var det en ganske alvorlig sag for den lille hund Buddy, der forleden tjekkede ind på Egelund Dyreklinik i Ravnstrup.

Hunden havde nemlig en voldsom alkoholforgiftning, og faktisk kunne det have kostet Buddy livet, forklarer dyrlæge Lise Svejgaard.

- Han ankom slingrende og var faktisk næsten helt uden for kontakt. Det var i sidste øjeblik, og vi måtte indlægge ham, så han kunne komme sig helt, siger hun.

Den fire-årige Buddy havde været en tur i affaldet derhjemme. Her havde ejerens børn smidt rå dej til pølsehorn i skraldespanden, og den lille hund fik åbnet lågen til affaldet. Her spiste han så det, der svarer til fem pølsehorn i rå dej.

Den slags er der gær i, og da ejeren opdagede ulykken, var Buddy mildest talt beruset af det gærede dej.

- Der skal ganske små mængder alkohol til at forgifte en hund som Buddy. Han vejer jo kun to kilo, siger Lise Svejgaard.

På klinikken fik Buddy medicin til at stimulere kredsløbet, brækmiddel og blev lagt i drop, så han kunne få væske. Dyrlægen var så urolig for den lille hund, at hun faktisk tog ham med sig i seng for at våge over ham, forklarer hun. Heldigvis sov Buddy den ud, og nu er han hjemme hos sin ejer igen.

- Buddy er heldig, for hans nyrer og lever har ikke taget skade, men det var på et hængende hår. Selvom det lyder sjovt med en fuld chihuahua, så skal man passe meget på med rå dej og hunde, siger Lise Svejgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

'Ny beboer i opgangen' snød sig ind hos 92-årig

112

Tyv stak af med smykker og mærkevare-ure

Annonce