Annonce
Viborg

Ekstra elevværelser er blevet sat i stand: Fuldt hus på højskole og flere på venteliste

Erling Joensen glæder sig til et forår fyldt med elever på Idrætshøjskolen Viborg.
Idrætshøjskolen Viborg melder om fuldt hus på forårsholdet. De unge tager fremtiden i deres egen hånd.
Annonce

Viborg: Der bliver lidt længere køer ved badeværelserne på Idrætshøjskolen Viborg efter årsskiftet, for når forårsholdet 2020 begynder, vil det bestå af 140 unge, der er parat til at give den gas de næste fem måneder.

Faktisk har skolen netop sat fem ekstra elevværelser i stand, så der kunne blive plads til alle - og så dog alligevel ikke alle, for der ligger på forstander Erling Joensens kontor en venteliste med ikke færre end 25 navne.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu igen har mange elever. For alle højskoler har der været en årrække med vigende elevtal, men det er vendt flere steder blandt andet hos os, siger Erling Joensen.

Der er som altid flere forklaringer på, at en udvikling vender - både i positiv og negativ retning.

- Vores fremgang skyldes blandt andet, at vi har gjort meget for at blive mere synlig på nettet. Vi holder også informationsaftener i de store danske byer såsom Aarhus, Aalborg og København. Alle disse små og store tiltag har betydet noget, siger forstanderen, der lige om lidt har beklædt topposten på skolen i et år.

Dertil kommer, at otte store idrætshøjskoler har indledt et uformelt samarbejde, der blandt andet betyder, at skolerne henviser til hinanden, hvis der på én skole er fyldt, mens der er plads på en anden.

Annonce

Vil selv bestemme

Det har i en årrække været politisk ukorrekt at råde ungdommen til at tage en pause efter gymnasiet, hvorfra højskolerne henter langt, langt de fleste elever. Denne tendens er vendt, mener Erling Joensen.

- De unge vil selv bestemme, og mange vil have en pause på blandt andet en højskole, hvor de i stor grad får mulighed for at beskæftige sig med lige det, de synes er interessant, siger Erling Joensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce