Annonce
112

Fuld og skæv bilist på Nørremøllevej: Får ubetinget fængelsstraf efter køretur med en promille på 2,06

En mand fra Randers er blevet dømt for en skæv køretur i Viborg. Foto: Morten Dueholm

Viborg: En kold decemberaften sidste år havde en 33-årig mand tilsyneladende varmet sig ved alkoholen - og stofferne - inden han satte sig bag rattet og kørte sig en tur.

Det er han nu blevet dømt for.

Manden, som bor i Randers, kørte rundt på Nørremøllevej i Viborg med en ven i bilen, da politiet fik øje på ham. Da betjentene i patruljebilen forsøgte at få manden til at holde ind til siden, accelererede han og lavede et par hasarderede overhalinger. Da den 33-årige alligevel standsede, sprang han ud af bilen og blev efter kort tid fanget af politiet.

Blodprøven, som blev taget samme aften, viste, at manden havde kørt rundt med en promille på mindst 2,06. Desuden blev det konstateret, at han under kørslen var påvirket af hash. Derudover havde han ikke noget kørekort. Han er nemlig fem gange tidligere dømt for spiritus- og narkokørsel, og i den forbindelse er han frakendt sit kørekort i mange år frem.

Ved Retten i Viborg nægtede den 33-årige sig skyldig, og han forklarede, at det slet ikke var ham, der kørte bilen. Han kunne eller ville dog ikke oplyse om, hvem der så havde siddet bag rattet.

Da retten skulle afsige dom mod manden, lagde den vægt på alle hans tidligere straffe. Den 33-årige mand fik 60 dages ubetinget fængsel og en bøde på 7000 kroner. Han blev i øvrigt frakendt retten til at køre bil i 10 år frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce