Annonce
Sport

Futsal-drama rykker søndag ind i Vibocold Arena

Seks hold skal dyste om to oprykningspladser ved søndagens stævne. Arkivfoto: Morten Dueholm
Eastside Viborgs U19-drenge indtager søndag Vibocold Arena, hvor de skal spille om oprykning til Danmarks næstbedste futsalrække.
Annonce

Viborg: Er man til drama og spænding, kan man roligt slå vejen forbi Vibocold Arena søndag eftermiddag. Her bliver seks futsal-holds oprykningsskæbne afgjort. To hold kommer til at poppe champagnen i en sejrsrus, i mens fire hold må gå tomhændede hjem.

I spidsen for stævnet står Eastside Viborg, hvis U19-hold har smadret al modstand i den seniorrække, som de i løbet af efteråret og vinteren har befundet sig i.

Nu kæmper holdet med om at rykke op i landets næstbedste seniorrække på trods af, at det reelt set er et ungdomshold.

- Det er klubbens erklærede mål, at få et hold op i landets bedste række, og det her er jo i høj grad det første skridt på vejen, fortæller cheftræner Rasmus Veng.

Det var helt tilfældigt, at U19-holdet havnede i seniorrækken. Der eksisterede ikke en aldersvarende række, de kunne deltage i, og derfor tilmeldte holdet sig seniorfutsal, og det med massiv succes til følge.

- Vi har klaret os rigtig fint, og det giver håb for fremtiden, lyder det beskedent for Rasmus Veng ovenpå de nærmest surrealistisk gode resultater i rækken.

Rasmus Vengs U19-hold er gået fra sejr til sejr i denne futsal-sæson. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Vil tiltrække tilskuere og spillere

Weekendens turnering foregår således, at seks hold inddeles i to puljer. De to bedste hold fra hver pulje går videre til semifinalen, og herfra sikrer de to finalehold sig oprykning til landets næstbedste futsal række.

Der er dermed lagt op til et drama uden lige, og Rasmus Veng håber da også på, at viborgenserne vil kigge forbi Vibocold Arena, når tingene skal afgøres midt på eftermiddagen.

- Vi håber på, at vi kan trække nogle tilskuere til, som ikke nødvendigvis kender drengene eller tilhører klubben på anden vis. Da vi fik muligheden for at være arrangør, var det vigtigt for os, at vi kunne låne stadionhallerne, så vi var centralt i byen. Det kunne være rigtig fedt, hvis viborgenserne kom ind for at se noget god futsal, fortæller Rasmus Veng, som melder om en klar spillertrup, der kommer til stævnet med en dugfrisk guldmedalje fra de jysk/fynske ungdomsmesterskaber om halsen.

- Drengene er helt klar over, hvor vigtigt det er for hele klubben. Det er jo det her, vi spiller futsal for. De har haft en masse gode ungdomsår, og nu nærmer tiden sig, hvor de skal være seniorspillere for alvor. Det ville være fantastisk, hvis vi kunne rykke op i år, så vi kan arbejde henmod det afgørende skridt allerede i næste sæson, slår Veng fast.

Søndagens oprykningsstævne sparkes i gang klokken 12.00, og det forventes afsluttet omkring klokken 16.00.

Futsal er et indendørs fodboldspil uden bander og med en tung bold. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce