Annonce
Viborg

Fynbohus bydes velkommen i familien med åbne arme

Fynbohus bliver kommunalt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Bestyrelsen har opgivet at drive Fynbohus videre som en selvejende institution. Politikerne i Viborg Kommunes socialudvalg er klar på at tage over.

Viborg/Vammen: Åse Kubel Høeg (V) er en rutineret ræv i lokalpolitik, men formanden for social- og sundhedsudvalget husker ikke umiddelbart andre situationer, hvor Viborg Kommune pludselig får et allerede eksisterende botilbud at tage sig af.

- Det er ikke hverdag, konstaterer hun.

Det er dog situationen nu, fordi bestyrelsen hos Fynbohus i Vammen som tidligere fortalt ikke længere ser nogen fordel i at drive det døgndækkede bosted som en selvejende institution.

Politikerne i socialudvalget tager imod Fynbohus med åbne arme, fortæller Åse Kubel Høeg.

- Ja, det gør vi. Vi har altid været rigtig, rigtig glade for samarbejdet med Fynbohus og især med Anne Vind, siger hun.

Netop Anne Vind fik for nyligt - efter længere tids sygdom - en fratrædelsesaftale. Hun havde stået i spidsen for Fynbohus siden 1996. Samtidig satte Viborg Kommune en af sine afdelingsledere - Jan B. Kristensen - ind som afløser for en stund, indtil en permanent løsning findes.

Fynbohus har i de seneste tre år haft underskud på sit budget, senest på halvanden million kroner. Det skal nu tilpasses i det kommunale budget, ligesom man skal se på, hvordan det i det hele taget passer ind i den tilbudsvifte, som Viborg Kommune i forvejen har, fortæller Åse Kubel Høeg.

Hun forventer dog ikke, at meget forandrer sig på stedet, som huser nogle "meget komplicerede borgere". Da de ansatte i forvejen har haft driftsoverenskomst med kommunen, vil de angiveligt heller ikke mærke meget til, at de fremover arbejder i det kommunale, mener Kubel Høeg.

- Så vi siger velkommen til Viborg Kommune, lyder det fra udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce