Annonce
Sport

Fyret cheftræner: Ralf og jeg kan se os selv i spejlet

Steffen Højer mener, at han sammen med Ralf Pedersen har ydet et godt stykke arbejde i klubbens tjeneste - og nu håber han det absolut bedste for klubben fremover. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Steffen Højer er ikke enig i fyringen, men han anerkender, at den sportslige målsætning ikke er nået. Han mener dog, at han sammen med Ralf Pedersen har ydet et godt stykke arbejde, og Højer håber det bedste for Viborg FF fremover.
Annonce

Viborg: Det kom ikke som nogen decideret bombe, at Viborg FF mandag eftermiddag valgte at stoppe samarbejdet med trænerduoen Steffen Højer og Ralf Pedersen.

Søndagens nedtur mod Hobro og den kiksede målsætning om oprykning var nok til, at sportschef Jesper Fredberg trykkede på fyringsknappen.

Og Steffen Højer var da også ganske fattet, da folkebladet fangede ham på telefonen et par timer efter, at nyheden blev sendt ud.

- Det er ikke sjovt, men jeg kender gamet - og jeg kender klubben godt nok til, at jeg havde tænkt, at det nok var sådan, det måtte ende. Jeg er ikke enig i beslutningen, men jeg har fået den begrundelse, at vi ikke havde nået vores resultatmæssige målsætning, og den begrundelse kan jeg jo ikke sige noget til, for det er jo rigtigt, sagde den nu forhenværende cheftræner.

Kan du sige noget om, hvor det er gået galt?

- Jeg vil sige, at det er marginalt, at det er gået galt. Både i forhold til de ting, som vi har lavet, og de rammer, som vi har fået. Jeg synes, at Ralf og jeg kan se os selv i spejlet angående det arbejde, som vi har lavet med staben og med spillerne.

- Det første år kom vi ind i noget vildt, men blev alligevel nummer fire. Og i det år, hvor vi havde holdet hele sæsonen, endte vi 10 point foran nummer fire og manglede bare et enkelt point i forhold til Silkeborg. Så på den måde er der jo sket noget, men jeg er med på, at Silkeborg og Viborg FF havde de bedste trupper i rækken - og derfor var det ikke så unaturligt, at det endte, som det gjorde i rækken, sagde Steffen Højer.

Kan du komme nærmere ind på, hvad det er for nogle rammer, der har manglet?

- Nej, det vil jeg helst ikke ind på her. Det har jeg sagt til de rigtige folk på de rigtige tidspunkter, sagde han.

- Og det er vigtigt for mig at sige, at jeg absolut ikke vil VFF noget ondt. Jeg ønsker tværtimod det bedste for klubben. Jeg håber, at man fortsætter med at have en retning. Jeg synes, at det, Ralf og jeg prøvede at lave for klubben, var en retning, hvor det blev gjort mere professionelt. Det skal det være, hvis man vil være med i topfodbold, sagde Steffen Højer.

Du har før sagt farvel til VFF. Er det endegyldigt denne gang?

- Jeg har lært, at man aldrig skal sige aldrig. Der kan ske ting i VFF, som gør, at det kan blive en mulighed igen. Men lige nu er det ikke i mine tanker, sagde Steffen Højer, som er ked af, at Ralf Pedersen røg med i fyringen.

- Det kunne være fantastisk for klubben at have en med hans dna siddende i den position, men nu blev der valgt noget andet, og det er den præmis, der ofte er i en fodboldklub.

Hvad gør det her ved din egen ambition som cheftræner?

- Hvis man ser på gennemsnittet af holdbarheden på VFF-trænere de sidste 20 år, så ligger jeg vel næsten i den gode ende. Og heldigvis tror jeg, at jeg har et fornuftigt navn rundt omkring. Det har indikationerne i dag i hvert fald vist, så hvis jeg vælger at fortsætte ad den vej, så tror jeg bestemt ikke, at det er umuligt.

- Men lige nu tænker jeg bare på, at jeg skal holde lidt ferie og trække vejret. Og så håber jeg for spillerne og klubben, at det bliver godt i næste sæson. Jeg håber ikke, at de får en dårlig start. Klubben trænger til, at man er ambitiøs, men også, at man får lidt ro. Det vil være mit ønske for den kommende træner, at han får lidt mere arbejdsro, end vi har haft, sagde Steffen Højer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce