Annonce
Navne

Fyret overlæge vil i Folketinget: Vil arbejde for medarbejderne i sundhedsvæsnet

Til regionsrådsvalget i 2017 fik han knap 10.000 personlige stemmer. Nu vil den fyrede Silkeborg-overlæge i Folketinget. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

Politik: Hvis ikke det udskrives i utide, vil der i begyndelsen af juni 2023 atter være valg til Folketinget. Denne gang vil et nyt navn stå på liste V - nemlig Ulrich Fredberg.

Den tidligere overlæge og nuværende regionsrådsmedlem er ny folketingskandidat for Venstre i Silkeborg, og hans navn vil derfor stå på alle stemmesedler i hele Vestjyllands Storkreds.

- Jeg stiller op, fordi jeg gennem ganske mange år har opnået en erfaring inden for sundhedsvæsenet, som jeg mener at kunne bidrage konstruktivt med på Christiansborg, siger Fredberg i en pressemeddelelse.

Han lover, at han i landets parlament vil arbejde særligt for medarbejderne i sundhedsvæsnet og for et bedre samarbejde mellem praktiserende læger, hospitaler og kommuner.

Dernæst vil han kæmpe for forebyggelse af sygdom, reduktion af rygning, alkohol, mobning, overvægt, mental sundhed og mere motion, sport og bevægelsesglæde, lyder det i pressemeddelelsen.

Ulrich Fredberg vakte landsdækkende opsigt, da han i foråret sidste år blev fyret som overlæge på Diagnostisk Center på Regionshospitalet i Silkeborg - en fyring som ledte til et tavst oprør mod hospitalsledelsen fra medarbejdernes side.

Ifølge hospitalsledelsen skyldtes fyringen "omfattende samarbejdsproblemer". Ifølge Fredberg var det en dårlig undskyldning for at slippe af med ham.

65-årige Ulrich Fredberg bor i Tilst ved Aarhus, er gift og har tre voksne børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce