Annonce
Sport

Fyret VFF-sportschef i mail til folkebladet: Jeg har mod på meget mere

Efter halvandet år i Viborg FF blev Jesper Larsen torsdag fyret i klubben. Arkivfoto: Morten Dueholm

På dagen for sin fyring ønsker Jesper Larsen ikke at deltage i et interview med folkebladet, men han har sendt en mail, som uddyber hans tanker om fyringen, klubben og fremtiden.

Viborg: Det var lidt af en bombe, der faldt torsdag morgen, da Viborg FF meldte ud, at sportschef Jesper Larsen var fyret i klubben.

Folkebladet ville naturligvis gerne have talt med Jesper Larsen for at få hans oplevelse af fyringen, de halvandet år i klubben, og hvad han forventer, at fremtiden vil bringe. Men Jesper Larsen ønsker på dagen for fyringen ikke at deltage i et interview. Han har i stedet sendt en mail til folkebladet, som vi herunder bringer i sin fulde længde.

---

- Generelt set har det seneste halvandet år som overordnet sportslig ansvarlig i Viborg FF været fantastisk. Vi har været på en lærerig og spændende rejse sammen. Jeg har været begunstiget af at have arbejdet sammen med et af utal af dygtige ledere, trænere, frivillige, bestyrelser, udvalg, råd, øvrigt personel og kontorpersonale. Alle kompetente mennesker, som alle har ydet en jætteindsats for Viborg FF. Ingen nævnt, ingen glemt. Sammen har vi præsteret og arbejdet benhårdt for en lys og grøn fremtid.

- Jeg er stolt og glad for den sportslige turnaround, vi sammen har præsteret i klubben det seneste halvandet år. Klubben var bogstaveligt nede at ligge efter nedrykningen fra Superligaen i 2016/17 sæsonen. Men da det ikke så alt for grønt ud, rykkede vi alle sammen i bussen og gav den en ekstra skalle.

- I samarbejde udarbejdede vi en klar strategi og udviklingsplan for klubben, som først og fremmest byggede på sunde værdier, hårdt arbejde og en unik trænings- og vinderkultur. Både på ungdomssiden og på førsteholdsniveau har vi flyttet os markant, fordi alle har stået sammen og bidraget.

- Den grønne tråd fra ungdom til førsteholdet har det seneste halvandet år blandt andet resulteret i ni lokale FK Viborg-debutanter på førsteholdet, og desuden har over 20 FK Viborg-drenge løbende i samme periode været oppe og træne med førsteholdstruppen. Ovenstående positive udvikling er også sikret i fremtiden via målrettet planlægning af kompetente folk og sikres via professionelt udvalgs- og rådsarbejde.

- Vi har på rekordtid skabt et godt og solidt sportsligt fundament, som ved en fastholdelse kun kan betyde en sund, stærk og spændende fremtid for alle med grønne briller. Det er vigtigt at understrege, at der stadig venter masser af hårdt arbejde forude, men hele klubben er godt på vej imod en endnu mere lys og grøn fremtid. Resultaterne i førsteholdsregi taler for sig selv, og at vi ligger suverænt nummer 1 i 1.division med kurs imod Superligaen, det er ikke tilfældigt.

- Der er høj kvalitet i spillertruppen, og den indeholder stadig kæmpe udviklingspotentiale. Bliver det grebet rigtigt an med de rette justeringer og tilføjelser, så er jeg overbevist om, at det er begyndelsen på noget stort.

- Teamet omkring spillertruppen er topprofessionelt, modigt, innovativt og indeholder et enormt drive, som smitter. Det kan kun blive godt, såvel på den korte som lange bane for Viborg FF.

- Viborg FF har - set fra min stol - generelt et kæmpe potentiale, som først og fremmest bygger på sammenhold. Viborg er en fodboldby, og klubben hører indiskutabelt til i toppen af dansk fodbold: Klubbens historie, de mange passionerede og sublime fans, de dygtige ansatte i klubben, de mange fantastiske og utrættelige frivillige, de mange trofaste sponsorer og samarbejdspartnere - alle udgør de tilsammen en solid og nødvendig base for en succesfuld fodboldklub, som er umulig at holde nede.

- Efter 14 et halvt år som sportschef kender jeg efterhånden gamet og ved derfor også, at morgendagen i denne branche er umulig at spå om.

- Da direktøren og bestyrelsesformanden for kort tid siden meddelte mig, at de ikke har tiltro til, at jeg som den overordnede sportslige ansvarlige kan tage klubben til næste step som etableret Superligaklub, kunne jeg ikke gøre andet end at lytte.

- Jeg vil godt understrege, at jeg ikke er enig i klubbens beslutning, men den øverste ledelse har talt, og det skal indiskutabelt respekteres. Ingen er over klubben. Jeg ønsker alt det bedste for klubben på dens videre færd. Rigtig mange mennesker skylder jeg en kæmpe tak.

- Personligt er jeg stadig i min bedste "fodboldalder" og har mod på meget mere. Efter en god tid i Viborg FF som overordnet sportslig chef, hvor jeg har været på 24-7, er jeg klar på nye udfordringer, og når der lukkes en dør, så åbnes der altid en ny, og det ser jeg frem til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce