Annonce
Rundt om Viborg

Fyring af tillidsrepræsentant koster Viborg-firma 155.000

Arkivfoto: Sugi Thiru, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix.
BF-Anlæg ApS i Viborg har efterbetalt 155.000 kroner til tillidsrepræsentant Rasmus Kragh Jensen. Arbejdsgiveren betegner efterbetalingen som grotesk. Det skriver Fagbladet 3F.

Det var ikke gratis for et stort anlægsgartnerfirma at fyre firmaets tillidsrepræsentant.

BF-Anlæg ApS i Viborg har efterbetalt 155.000 kroner til Rasmus Kragh Jensen på grund af fyringen. Det svarer til cirka 20 ugers løn.

Det skriver Fagbladet 3F.

Efterbetalingen er sket efter, at 3F Viborg rejste en faglig sag mod firmaet med omkring 35 ansatte.

- Det var en grov overtrædelse af reglerne, da vores medlem blev fyret som tillidsrepræsentant. Han har fået en dårlig behandling af arbejdsgiveren, siger Nijole Franck, faglig sekretær hos 3F Viborg til Fagbladet 3F.

32-årige Rasmus Kragh Jensen var ansat hos BF-Anlæg ApS i omkring to år og udførte først og fremmest flisearbejde hos private og virksomheder over det meste af Danmark. I det sidste halve år af sin ansættelse var 3F’eren desuden tillidsrepræsentant hos firmaet.

Men i september 2019 blev han sammen med to kollegaer fyret. På fyresedlen begrunder ejeren af BF-Anlæg ApS afskedigelsen med ”manglende ordretilgang”.

Den forklaring tror Rasmus Kragh Jensen ikke på. Han vurderer, at fyringen i højere grad skyldes, at han var med til at fremføre nogle krav over for arbejdsgiveren med henvisning til overenskomsten. Som medlem af Danske Anlægsgartnere var BF-Anlæg ApS forpligtiget sig til at overholde arbejdsgiverforeningens overenskomst med 3F.

Dagen efter fyringen meldte Rasmus Kragh Jensen sig syg med ondt i ryggen.

Det ville ejeren af BF-Anlæg ApS ikke acceptere. Han meddelte selv i et brev til den sygemeldte medarbejder, at firmaet ville tilbageholde hans feriepenge som kompensation for ”udeblivelse” i opsigelsesperioden.

Men det accepterede 3F ikke – og henviste til, at det slet ikke er lovligt for arbejdsgivere at tilbageholde medarbejderes feriepenge ifølge Ferieloven.

Ejer af og direktør for BF-Anlæg ApS Jesper Bach forklarer, at det var virksomhedens eksterne bogholder, som begik en fejl, da Jesper Bach ville tilbageholde medarbejderens feriepenge. Det skriver Fagbladet 3F.

Jesper Bach fastholder, at Rasmus Kragh Jensen blev fyret på grund af manglende ordrer.

Direktøren oplyser, at et flertal af medarbejderne på virksomheden havde valgt en anden repræsentant end Rasmus Kragh Jensen.

- De havde ikke fået skrevet det ned på et papir. Og det er så det, vi bliver jordet på. Jeg føler mig uretfærdigt behandlet, fordi jeg mente, at den sag var afsluttet. Jeg føler, at 3F er efter os i øjeblikket. Jeg ved simpelthen ikke hvorfor. De bliver bare ved. Jeg føler, at det er en personlig kamp, siger Jesper Bach.

Han medgiver, at der var uro i firmaet før fyringen. Men afviser, at nogen er blevet udstødt af hans virksomhed.

- Jeg har aldrig haft noget imod 3F-medlemmer overhovedet, siger Jesper Bach.

Rasmus Kragh Jensen glæder sig over, at den faglige sag endte med et forlig, så det ikke var nødvendigt at behandle sagen ved Arbejdsretten.

Kilde: Fagbladet 3F

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce