Annonce
Viborg

Fyringer bliver uundgåelige: Hospitaler afventer budgetforlig

Hospitalerne afventer regionens budgetforlig, før de går videre med eventuelle fyringer. Foto: Morten Dueholm
Sygehusene i sammenslutningen Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Viborg er en del af, kommer ikke til at kunne undgå fyringer under næste års besparelser. Afskedigelserne må dog vente, til regionens budgetforlig kommer på plads.
Annonce

Viborg: Der skal spares 50 millioner kroner i 2020 i Hospitalsenhed Midt, der dækker regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter.

De nye spareplaner er stort set færdige med at blive godkendt af hospitalsledelsen for alle afdelinger, og selvom ledelsen har forsøgt at undgå fyringer ved at nedlægge allerede ledige stillinger, så bliver afskedigelser uundgåelige.

Hospitalsledelsen har dog besluttet at sætte afskedigelserne på pause indtil videre på grund af regionsrådets budgetforhandlinger.

- Lige nu forhandler regionsrådet om næste års budget, og regeringen har tilført Region Midtjylland flere penge. I respekt for regionsrådets politiske arbejde afventer vi rådets budgetforlig, før vi sætter to streger under spareplanerne og indleder de få personaleprocesser, som skal finde sted. For nogle enkelte afdelinger i Viborg har vi stadig et par spørgsmål, vi skal have vendt med de respektive afdelingsledelser, og det får vi på plads, inden budgetforliget foreligger, siger Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør i Hospitalsenhed Midt.

I 2019 og 2020 tilsammen skal hospitalsenheden spare i alt 117 millioner kroner samt ekstra besparelser i nogle afdelinger for at kunne overholde lokale budgetter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce