Annonce
Viborg

Fyringer er kulminationen på flere måneder langt forløb

Jacob Stengaard Madsen er regionsdirektør i Region Midtjylland. Ifølge ham skyldes det afbrudte ansættelsesforhold, at ledelsen på Regionshospitalet Viborg ikke har villet samme vej som resten af ledelsen i koncernen. Arkivfoto

Regionens øverste ledelse har gennem måneder forsøgt at få de nu fyrede hospitalsdirektører til at gå i takt, men det lykkedes ikke, og derfor var en fyring sidste udvej ifølge regionsdirektøren.

Annonce

VIBORG: Fyringerne er øjeblikkelige. Men bag beslutningen om at afskedige hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen ligger et længere forløb, hvor parterne har forsøgt at finde hinanden.

Det fortæller regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen.

- Vi har holdt samtaler med dem, både sammen og hver for sig, fordi vi ikke har været enige om retningen for, hvordan man bør udøve ledelse her i koncernen.

Kan du være lidt mere konkret?

- Lige siden jeg kom til for tre år siden og også før da, har vi arbejdet rigtig hårdt på at skabe en samlet koncernledelse, hvor vi leder regionen ud fra en fælles tænkning. Det er i forhold til det, at der har været udfordringer. Over de seneste måneder er det spidset til mellem de to og os, og der er i stigende grad blevet en kant. Derfor er vores konklusion, at de ikke kan være her længere, siger Jacob Stengaard Madsen.

Annonce

Uro om besparelser

Region Midtjylland befinder sig netop nu i en større sparerunde, hvor Regionshospitalet Viborg i første omgang var udset til at bære en forholdsmæssig stor del af besparelserne.

Det har hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen protesteret mod, internt og i nogen grad også offentligt.

Jacob Stengaard Madsen vil ikke kommentere direkte på, hvilke forhold der har udløst fyringerne, men forløbet omkring de igangværende besparelser spiller også ind, bekræfter han.

- Der har været noget uro i forbindelse med budgetprocessen, og det er også blandt de ting, vi har drøftet med dem, siger Jacob Stengaard Madsen.

Hvorfor ikke bare tage bladet fra munden og klart og tydeligt melde ud, hvad I er uenige om?

- Jeg synes egentlig, at jeg har været rimelig klar i mælet. Det er jo også en personalesag, og det skal vi have respekt for. Både Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen har taget imod en fratrædelsesaftale, og som en del af den er det aftalt, at vi ikke går ned i detaljer, siger Jacob Stengaard Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce