Annonce
Bjerringbro

Fyringsrunde på Grundfos

Grundfos har netop fyret 43 medarbejdere på fabrikken i Bjerringbro. Arkivfoto

Trist tirsdag, da 43 personer blev fyret fra pumpefabrikken.

Bjerringbro: Tirsdag blev en rigtig trist dag på Grundfos. 43 personer fik en fyreseddel og må dermed sige farvel til deres faste job på pumpefabrikken. 33 af de fyrede er faglærte, og syv er funktionærer. Det vides ikke hvilke faggrupper, de sidste tre kommer fra.

Kommunikationsdirektør Frank Winther kalder fyringerne møgærgerlige.

- Man kan sige, at det er et kig ind i fremtiden, hvor vi kan se, at der i nogle afdelinger ikke er brug for det antal folk, som der er, og dels at vi andre steder har brug for folk med andre kompetencer, end dem som vi i øjeblikket har ansat, siger han.

- Det er en løbende afvejning af, hvad der er brug for. Sådan er det på en stor virksomhed, tilføjer han og henviser til, at virksomheden i 2018 ansatte 70 nye medarbejdere.

Som en dyne

Fyringerne blev varslet torsdag, og de kom som en overraskelse efter, at koncernen havde et flot regnskab for 2017 og generel fremgang.

- I øjeblikket oplever vi, at der er rigtig travlt i mange afdelinger. Man kan måske tale om rettidig omhu. Mange af de fyrede har et halvt års opsigelse eller mere, og hvis ledelsen allerede nu kan se, at 2019 bliver et dårligere år end 2018, så kan det være en af grundene til, at de fyrer folk nu, siger fællestillidsmand Kitty Herholdt.

- Tirsdag blev en rigtig træls dag. Selv om vi har prøvet det mange gange før, så vænner man sig aldrig til det. Det er som en dyne, der lægger sig over fabrikken, og folk lister rundt, tilføjer hun.

Efterspørgsel

De faglige organisationer - i dette tilfælde Dansk Metal Bjerringbro-Silkeborg tager sig af de fyrede og forsøger at give dem gode råd til at komme videre. Kitty Herholdt opfordrer sine fyrede kolleger til at tænke på sig selv.

- Ved tidligere fyringsrunder har det været svært at finde nyt job. Men sådan er det heldigvis ikke i øjeblikket, hvor der er stor efterspørgsel på faglært arbejdskraft. Og hvis man som fyret får tilbudt et andet job straks, så er det med at komme afsted, man skal tænke på sig selv, siger hun.

I forbindelse med, at Grundfos lukker trykstøberiet i 2020, er virksomheden ved at flytte en del af disse medarbejdere derfra til andre jobs, og det har i følge Kitty Herholdt også indflydelse på fyringerne.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce