Annonce
Læserbrev

Fyringssagen: Har VIA dræbt sangfuglen?

Annonce

Læserbrev: Jeg advarer normalt mod offentligt at kommentere afskedigelsessager. Men Via Universesity Colleges fyring af lederen af The Animation Workshop TAW, Morten Thorning, synes jeg påkalder sig opmærksomhed.

Morten Thorning påbegyndte egenhændigt opbygningen af det, der i dag er kendt og berømmet over hele verden, som en kreativ og attraktiv uddannelsesinstitution, der inden for animation er i stand til at tiltrække fantastiske undervisere og engagerede kursister, der ofte efter endt uddannelse bliver iværksættere med startbase i Viborg, hvor miljøet og hjælpen findes.

Efterhånden som TAW voksede og fik støtte, steg kravende til organisationen, og TAW blev lagt ind under Via Universitys vinger som èn af flere afdelinger. Det skulle vise sig at give problemer. Kravene til bureaukratiet og budget og regnskab blev tilsyneladende ikke helt opfyldt.

Det bevirkede, at Morten Thorning blev bortvist, og der blev igangsat en revisorundersøgelse. Undersøgelsen fandt kritisable punkter. Morten Thorning havde rejst på lidt for dyre billetter, han havde ansat og købt ydelser af familiemedlemmer, men han havde ikke haft personlig vinding af dispositionerne.

Heldigvis sad den tidligere Århus-borgmester og dekan ved ÅU, Louise Gade, stadig i ledelsen for VIA. Hun var tilsyneladende den eneste i VIA's ledelse, der havde formatet og kunne bevare roen og overblikket. Hun fik foranlediget, at Morten Thorning kunne vende tilbage og genoptage sit flotte arbejde, og så måtte man jo finde en løsning, hvor Morten Thorning kunne få hjælp til at løse de rent administrative opgaver, som naturligvis skal passes.

Det lykkedes desværre ikke, og nu er idémanden fyret. Det kan ikke komme som den helt store overraskelse, at Morten Thornings styrke ikke ligger på det administrative felt. Hans krøllede hjerne, ide rigdom, fantasi og mod til at afprøve de kreative tanker, det er det, der skal bruges for at videreudvikle og bevare TAW, som den fantastiske institution, der også har en meget stor del af æren for Viborgs fornemme udnævnelse til kulturby.

Jeg er meget spændt på, om TAW kan fortsætte uden Morten Thorning og hans netværk. Jeg håber det meget og er glad for, at Viborg Stifts Folkeblad og chefredaktøren har lovet at holde fokus.

I 1960 skrev den amerikanske forfatter Harper Lee sin berømte roman: ”Dræb ikke en sangfugl”. Jeg er alvorlig bange for, at VIA lige har dræbt en sangfugl.

Morten Thornings afskedigelse kan få alvorlige følger, mener Steen Gade.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce