Annonce
Viborg

En af de største danske sangere skal fyre op under næste års fyrværkerifestival

Fyrværkerifestival afslører Rasmus Seebach som tredje navn til næste års festival. Pressefoto
Manden, der nærmest er blevet dansk folkeeje, spillede op til en fest til Fyrværkerifestivalen sidste år. Nu vender Rasmus Seebach tilbage til jubilæumsfesten i 2020.
Annonce

Viborg: Han er en fremragende liveartist og er på kun få år blevet folkeeje.

Både unge og gamle kan synge med på hans sange, og da han deltog i Fyrværkerifestivalen i 2018 for første gang, var der ren fællessang på Dyrskuepladen.

Nu vender Rasmus Seebach tilbage til den store jubilæumsfest i 2020.

- Rasmus Seebach skal selvfølgelig være en del af jubilæums-programmet. Han er én af de allerstørste kunstnere i Danmark, og det er altid en fest, når han lægger vejen forbi, siger festivalarrangør Mikael Andersen.

Annonce

Albums sælger platin

Da Rasmus Seebach i 2009 udkom med sit debutalbum, gik der ikke lang tid, før flere af hitsene som "Engel", "Lidt i fem" og "Natteravn" var på alles læber.

Manden, der måske for mange begyndte som "Tommy Seebachs søn", havde lavet et navn for sig selv.

Det blev også slået fast med opfølger-albummet fra 2011, "Mer' end kærlighed", som på blot en uge solgte over 42.000 eksemplarer og gjorde Rasmus Seebach til den hurtigst sælgende kunstner i Danmark.

De efterfølgende tre albums har opnået lige så stor succes og solgt flere gange platin.

Annonce

Laver musik for fansene

- Det er jo den ultimative forløsning for mig at komme ud og spille live; at komme ud og se sangene leve, se publikum i øjnene og høre dem synge med overgår alt.

- Det er her, musikken kan leve, og det er i sidste ende for disse mennesker, jeg laver musikken, siger Rasmus Seebach, som glæder sig til at vende tilbage til Fyrværkerifestival den 29. august 2020.

Han arbejder i øjeblikket på nye sange og forventer at være klar med nyt her i efteråret.

Annonce

Øger musikbudgettet

Med tilføjelsen af Rasmus Seebach til programmet, der allerede pryder sig med Lukas Graham og Carpark North, er der lagt op til et brag af en festival næste år, hvor Fyrværkerifestival fejrer 10-års jubilæum.

Ifølge arrangørerne bliver det den største nogensinde, og det spejler sig i musikbudgettet, der er øget med to millioner kroner.

- Vi offentliggjorde jo Lukas Graham på dagen for festivalen i år, og det har været overvældende, den respons vi har fået på bookingen af ham. Det er stort for Viborg, at vi kan tiltrække så stort et hovednavn, og det virker til, at alle er godt tilfredse, siger Mikael Andersen og fortsætter:

- Da vi offentliggjorde Carpark North, eksploderede vores Facebook, mail og telefoner. Carpark North leverede en af deres bedste koncerter nogensinde på festivalen i 2018.

Programmet til Fyrværkerifestivalens jubilæumsfest i 2020 kommer ligesom dette år til at indeholde otte bands eller kunstnere.

De første tre er offentliggjort, og allerede på fredag den 13. september offentliggøres yderligere to navne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce