Annonce
Bjerringbro

Gå ind og stem på: Mere blåt liv i Bjerringbro

En ny forening skal skabe endnu mere liv i og ved Gudenåen i Bjerringbro. Arkivfoto: Morten Stricker
Byforum søger Real Dania om en million kroner til en sauna og en grejbank ved Gudenåen og har behov for borgernes stemmer.

Bjerringbro: Gudenåens løb igennem Bjerringbro skal inkorporeres endnu mere i den kommende Åpromenade.  Det skal ske gennem mere aktivitet i og ved vandet som eksempelvis kajakroning og mulighed for stand up paddle.

- I dag løber åen bare igennem byen og er kun noget, man ser på fra land. I fremtiden skal omegnens borgere sejle, svømme, flyde, padle, bade og være i åen. Målet er at skabe faciliteter til nye foreninger som vil arbejde med at udvikle Gudenåen som rekreativt område, siger  bychef, Lars Christiansen, der i disse dage beder borgerne om at deltage i en afstemning, der kan sikre, at Bjerringbro kan få del i midler fra Real Dania - der udlodder penge til sådanne projekter via en kampagne kaldet "Underværker".

- Vi skal have 500 stemmer inden i morgen tirsdag klokken 12. Så er vi sikret, at der bliver kigget på ansøgningen, siger bychefen, der først i sidste uge blev bekendt med muligheden for at søge penge.

Annonce

Han ved godt, at det er i sidste øjeblik men tror på, at det kan lade sig gøre.

- Ved middagstid mandag er der små 300 stemmer, så mon ikke vi når det, siger han med et smil.

Sammen med den million kroner, der søges, er meningen også, at der skal oprettes en forening, der skal stå for det "Blå liv i Bjerringbro".

Grejbank og sauna

- Gudenåen udgør en stor del af byens landskab og ligger som et stort uudnyttet potentiale mellem Bjerringbros nordlige og sydlige bydele i krydspunktet mellem by og landskab. Og selvom vi er i gang med at bygge Åpromenaden, så er det enormt vigtigt, at det ikke bare bliver en park ved vandet, men derimod en park, der bruger vandet, siger Lars Christiansen, der gerne vil aktivere borgerne til at tage del i den aktivet og dermed også foreningen.

Han understreger, at uanset om man får de søgte midler fra Real Dania, så skal foreningen oprettes.

- Der er ikke tale om et enten/eller. Tanken om det blå liv i Bjerringbro skal udleves. Så finder vi bare pengene et andet sted, siger han.

Han opfordrer til, at interesserede allerede nu gør klar til at melde sig ind i foreningen, hvor de langt fra kommer til at stå alene, for Bjerringbro Byforum er initiativtager og tovholder, mens DGI har sagt ja til at være samarbejdspartner.

Helt konkret skal de ansøgte penge gå til er en sauna, der allerede er projekteret i planen for Åpromenaden samt en grejbank, hvor fællesudstyret til diverse vandsport kan opbevares.


Der er ikke tale om et enten/eller. Tanken om det blå liv i Bjerringbro skal udleves. Så finder vi bare pengene et andet sted

Lars Christiansen, Bychef


- Projektet skal gavne de mennesker, som gerne vil være en del af blåt liv i Bjerringbro. Men ikke kun i forhold til aktiviteterne på selve åen, men det knytter sig også til det liv, som skabes på land, og som finder sted som fællesaktiviteter. Jeg tror på, at liv på vand skaber endnu mere liv på land, siger Lars Christiansen, der har ambitioner om at området også kan benyttes til naturformidling for institutioner, skoler og gymnasium.

For mere information kan man følge dette link og eventuelt også stemme.

https://undervaerker.dk/udforsk-projekter/2021/blat-liv-ved-gudenaen-i-bjerringbro?fbclid=IwAR13nn5yYRpo9w0nUHNZJShBbI2WqHvO0T-_26P1c_n9xFNnU4NceOTwInE
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce