Annonce
Viborg

Gågadebutik lukker efter 16 år i Viborg: Ønsker at stoppe på toppen

Garbitch lukker til nytår. Foto: Morten Dueholm
Når årets sidste dag lakker mod enden, er det også slut med Garbitch i Viborg. Ejer Lisbeth Pedersen skriver på Facebook, at man ønsker at ”stoppe på toppen” efter mange år i Viborg.
Annonce

Viborg: På hjørnet af St. Sct. Mikkelsgade og Vestergade - med udsigt til Nytorv – ligger dametøjsbutikken Garbitch som en solid del af Viborgs bybillede. Og det har den gjort i 16 år.

Men til nytår er det slut.

31. december drejer Lisbeth Pedersen nøglen rundt i låsen for sidste gang på en butik, der har masser af Viborg-historie mellem væggene.

- Garbitch er et eventyr, som startede for 16 år siden i en lille butik i Viborg, med masser af lækkert tøj, to små prøverum, en meget lille kasse, unge og søde ansatte, kunder der kom igen og igen, gode naboer, og en virkelig smuk placering i en dejlig by, skriver Garbitch på sin Facebook-side.

Da tøjbutikken åbnede tilbage i nullerne, var det altså i en noget mindre butik. Seks år senere overtog Garbitch lokalerne fra Steensgaard Kaffe i Vestergade, så det samlede butiksareal nåede op på 250 kvadratmeter.

I 16 år har butikken klaret sig godt igennem finanskrise og øget nethandel, og ejer Lisbeth Pedersen understreger, at det ikke er på grund af økonomiske problemer, at Garbitch lukker.

- Vi står rigtig solidt likviditetsmæssigt. Vi er i den heldige situation, at vi kan tillade os at tage beslutningen om at lukke. Det er ikke alle, der kan det i denne her branche, siger Lisbeth Pedersen.

Grunden til, at Garbitch lukker, er i stedet, at ejeren vil prøve noget andet. Hvad det andet er, ønsker hun ikke at fortælle på nuværende tidspunkt. For hende er det vigtigere at fortælle historien om en god afslutning på Garbitch-tiden i Viborg.

- Vi lukker ned i oktober, november og december, som er gode salgsmåneder, og Nytorv står allersmukkest i december. Vi lukker med hjerter og smil på det bedste tidspunkt, siger Lisbeth Pedersen.

Garbitch har selv lagt dette billede op på Facebook i forbindelse med udmeldingen om lukningen af butikken.
Annonce

Stærke sammen

Viborg har generelt et pænt antal dametøjsbutikker, men som Listbeth Pedersen påpeger, er det ikke konkurrencesituationen, der har noget med lukningen at gøre. Tværtimod har flere dametøjsbutikker været med til at styrke hinanden, mener hun.

- Vi har i Tine Lund, Vanilia, Buhl, Companys og Garbitch haft butikker med selvstændige ejere, hvor vi har givet plads til hinanden. Vi har ikke forsøgt at konkurrere hinanden ud med vilde tilbud, og vores produkter har tiltalt forskellige kundegrupper. Samtidig har vi kunnet lokke folk til fra oplandet, og når kunderne har været i den ene butik, har de også været i den anden. Vi har hjulpet og passet på hinanden, fortæller Lisbeth Pedersen.

Hun lover samtidig, at man ikke vil opleve en ”død” butik i de sidste måneder. Leverandøren vil komme med tøj – også i december – som bliver lånt til butikken, og derfor vil hylderne ikke være helt tomme.

Derudover kan man indtil 28. december få penge tilbage for julegaver, hvis der ikke er det tøj, man ønsker at bytte til.

- Det, mener jeg selv, er ret stærkt. Det viser, at vi har råd til at sige farvel på en ordentlig måde.

Lisbeth Pedersen opfordrer også til, at en ny ejer af butikken er velkommen til at melde sig - ligesom en overtager af lejemål eller en ny arbejdsgiver for medarbejderne også gerne må række hånden op.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Annonce