Annonce
Kultur

Gæs og svaner er ikke mere alene på golfbanen

Svanerne har haft frit slag på golfbanen i Viborg, men den 1. april, blev der igen åbnet op for spil, og siden harder været fuldt booket. Foto: Johnny Pedersen
Den 1. april åbnede Viborg Golfklub igen op for spillere - dog med et hav af forbehold og retningslinjer.
Annonce

Viborg: Gæssene og svaneparret har ikke golfbanen for sig selv mere. Siden den 19. marts har Viborg Golfklub været lukket for alle, men den 31. marts besluttede man hos DGU, at der godt måtte åbnes op for spil igen fra den 1. april, og siden da har fuglene igen måtte dele greenen med det køllesvingende folk.

- Jeg vil nærmest sige, at folk har stået i kø for at komme til at spille igen, og i dag og i morgen er banerne helt booket op, fortæller næstformand hos Viborg Golfklub, Verner Vedfald, som dermed understreger hvor meget spillerne har savnet at kunne komme ud at spille.

Viborg Golklub valgte at lukke deres klub med det samme, da det fra overordnet side blev anbefalet, men der var faktisk 20 procent af golfklubberne, der aldrig lukkede ned.

- Der kan siges rigtig meget for og imod åbning, og vi har lyttet til mange tilkendegivelser herom. Vi har drøftet situationen med vores kolleger i XL-samarbejdet og i naboklubber, og da der ingen sundhedsfaglige begrundelser er for at holde lukket, har vi besluttet, at vi følger ønskerne om en åbning af banen, fortæller Verner Vedfald, mens parkeringspladsen i golfklubben lørdag formiddag er ved at fyldes.

Åbningen har dog konsekvenser for spillet, og klubben har også informeret alle sine medlemmer om en lang række retningslinjer, der skal følges.

- Det er for eksempel kun klubbens medlemmer, der må spille på banen. Driving range, puttinggreen og indspilsområder vil forsat være lukkede, ligesom klubhuset og banetoiletter er aflåste. Og vigtigst af alt så må man maksimalt gå to mennesker sammen, når der spilles, forklarer Verner Vedfald.

Næstformand hos Viborg Golfklub, Verner Vedfald, beretter om de mange retningslinjer, som golfspillerne skal følge. Foto: Johnny Pedersen
Annonce

Stoler på medlemmer

Klubben beder også om, at man først møder op 10 minutter før starttid, så man på den måde miniminerer muligheden for at mødes med andre.

- Vi har ikke nogen banekontrol for tiden, men vi stoler på, at medlemmerne selv kan øve denne selvjustits, siger Verner Vedfald, der er ganske bevidst om, at halvdelen af medlemmerne i golfklubben er plus 60 år.

Selv om der nu er åbnet op igen for spil, så har corona-virus stadig konsekvenser for golfklubben.

- Vi plejer at have en hel masse prøvemedlemmer, der starter op her i foråret, men eftersom vores træningsfaciliteter er lukkede, får vi potentielt færre nye medlemmer i år. Derudover er cafeen også udfordret, men de forsøger at tilbyde take away i stedet for, siger Verner Vedfald.

Viborg Golklub har 1150 aktive medlemmer og har de sidste par år haft en lille stigning i medlems-antal, men situationen med Covid-19 kalder Verner Vedfald en streg i regningen.

Dog glæder det ham, at banen nu igen er åben, og han observerer med tilfredshed, hvor gode medlemmerne er til at overholde de mange retningslinjer.

- Med det god vejr vi har nu og får fremadrettet, er jeg sikker på, at der bliver travlhed i påsken, men så længe at folk overholder retningslinjerne, så tænker jeg, at man møder flere mennesker, hvis man går en tur rundt om søerne, end hvis man tager på golfbanen, siger han med et smil.

Det er ikke alt, der er til gængeligt hos hos viborg golfklub. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce