Annonce
Viborg

Gæster efterspørger i stigende grad en mere bæredygtig ferie: Visitaarhus sætter nyt grønt fokus

Var det noget med en cykelferie? Visitaarhus sætter fokus på de miljøvenlige og bæredygtige ferie-muligheder i ny strategi og hjemmeside. Foto: John Hartmann/Ritzau Scanpix
Visitaarhus investerer millionbeløb i grønnere turisme og guider regionens gæster til en bæredygtig ferie. "Med vores nye, grønne vækststrategi og en række fælles indsatser er vi godt på vej til at positionere hele Aarhusregionen som en grøn destination," siger direktør.

Viborgegnen: Rejselysten er vendt tilbage efter en lang periode med lukkede grænser og restriktioner, og med det er kommet et forstærket fokus på bæredygtig turisme.

Visitaarhus - der udvikler og markedsfører destinationen Aarhusregionen, hvor også Viborg hører under - har blandt andet udviklet en ny hjemmeside, der kan hjælpe gæster til at træffe mere grønne valg, når det gælder transport, overnatning, mad og oplevelser.

Klikker man sig rundt i den nye mulighed “Den bæredygtige rejse”, støder man blandt andet på de lokale Thrysøe the- og kaffebar, Viborg Bryghus, Rolsted Cykler Viborg, Gudenåen og Alhedestien.

Annonce

- Både danske og udenlandske gæster efterspørger i stigende grad en mere bæredygtig ferie, og det skal vi kunne imødekomme, siger Pia Lange Christensen, direktør i Visitaarhus, og fortsætter:

- Med vores nye, grønne vækststrategi og en række fælles indsatser er vi godt på vej til at positionere hele Aarhusregionen som en grøn destination.

"Grøn genstart"

I projektet “Grøn genstart”, der har fået 3,4 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, har Visitaarhus sammen med turisme-virksomhederne søsat en række bæredygtige initiativer.

I foråret var der online seminarer og digitale møder om emnet, og i efteråret planlægges en række fysiske møder om blandt andet grøn storytelling og videndeling.

I samarbejde med Aarhus Kommune og Aarhus Universitet forbereder Visitaarhus også en bæredygtighedskonference kaldet "Sammen om grønne oplevelser", som har et ambitiøst budskab om, at Aarhusregionen skal være førende inden for bæredygtige og grønne oplevelser, konferencer og events.

Grønne tips til et bæredygtigt ophold

 1. Tag cyklen eller offentlig transport
  En cykelferie er oplagt i Danmark, og kan du ikke tage cyklen med hjemmefra, er det nemt at leje en. Der er desuden gode både tog- og busforbindelser i Aarhusregionen.
 2. Bo på grønne overnatningssteder
  Sov godt med grøn samvittighed ved at vælge et overnatningssted, som gør en bæredygtig indsats i hverdagen. I regionen er der en del sådanne steder med grønne certificering som Green Key og Svanemærket.
 3. Spis på bæredygtige restauranter
  Spis på restauranter, der har fokus på lokale råvarer, mindre madspild og vegetariske retter. Der er rig mulighed i alle prisklasser.
 4. El til den elbil
  Der er laderstandere til elbiler mange steder i Aarhusregionen.
 5. Besøg lokale markeder
  Der er masser af gode markeder, hvor der er mulighed for at handle lokalt og bæredygtigt. I Viborg kan nævnes Nytorv Boder hver lørdag.
 6. Lej udstyr
  Slip for bøvlet med at skulle slæbe på udstyr og lej i stedet cykel, kano, kajak, fiskegrej eller mountainbike lokalt.
 7. Gode vaner
  Vær opmærksom på at fortsætte de gode vaner hjemmefra som at sortere affald, slukke for strømmen eller spare på vandet. Medbring en vandflaske og spar miljøet for plast og dig selv for penge.
 8. Find turistinformation digitalt
  I stedet for at tage brochurer, der alligevel tit ender i skraldespanden, kan man søge informationen på hjemmesider.

Men målene er også mere konkrete. I 2023 vil man, at Aarhusregionen er blandt verdens top 10 af mest bæredygtige destinationer, og at man er begyndt at certificere attraktioner såvel som feriehus- og campingsektoren.

I 2020 var halvdelen af regionens hotelværelser miljømærkede, og der er mål om at det tal stiger til 70 procent i 2023 og 90 procent i 2025. Sidst men ikke mindst vil man udvide certificeringen “Green Tourism Organization” (GTO), som Aarhus allerede har, til alle regionens områder.

Annonce
Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Livsstil For abonnenter

Den 60 år gamle Hald Sø-lejr har fået 13 millioner kroner dyr overhaling: - Tiden var løbet fra stedet

Viborg

Wilbek: Nyt hotel er vigtigt for hele kommunens vækst

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Annonce