Annonce
Navne

Gaardsted formand for fond

Karin Gaardsted er blevet formand for en fond, der som formål har at styrke samarbejdet mellem Danmark og Island. Foto: Benny Gade.
Tidligere folketingsmedlem Karin Gaardsted er blevet formand for fond, der arbejder for at styrke samarbejdet mellem Danmark og Island.
Annonce

Viborg: 64-årige Karin Gaardsted er af Mogens Jensen - blandt andet minister for nordisk samarbejde - udpeget til at beklæde formandsposten for Fondet for Dansk-Islandsk Samarbejde frem til udgangen af juni 2026.

- Det er jeg rigtig glad for, og jeg glæder mig til arbejdet. Jeg vil lægge vægt på, at vi skal udvide samarbejdet mellem de to lande på nogle lidt tungere områder. Det kunne være mellem universiteter og større kulturelle institutioner, siger Karin Gaardsted.

Fondet for Dansk-Islandsk Samarbejde blev oprettet i 1959. Det skete ved en lov, der afsluttede en årelang diskussion om, hvad man skulle gøre med det overskud på cirka 23 millioner kroner, der var tilbage, efter at de i 1939 og 1940 oprettede krigsforsikringsforbund havde afsluttet deres udbetaling af erstatning for krigsskader.

Karin Gaardsted er ikke ukendt med det nordiske arbejde. Hun var i sine to perioder som socialdemokratisk folketingsmedlem (2011-2019) medlem for Nordisk Råd, og i sin sidste valgperiode var hun Socialdemokratiets ordfører for grønlandske og færøske forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Opfordring til civil ulydighed

Viborg

Efterlyst retspsykiatrisk patient er fundet, anholdt og tilbage i Søndersøparken

Annonce