Annonce
Viborg

Gaardsted har fået særlig plads: - Jeg er meget stolt

Karin Gaardsted har fået sæde i Rigsretten. Pressefoto.
Annonce

Viborg: Tidligere medlem af Folketinget valgt for Socialdemokratiet i Viborg, Karin Gaardsted, har fået sæde i Rigsretten.

Det lyder dramatisk, og det er det såmænd også, når den arbejder, hvilket den imidlertid ikke har gjort siden 1995, hvor nu afdøde Erik Ninn Hansen blev idømt fire måneders betinget fængsel for sin medvirken i den såkaldte Tamil-sag. Inden denne sag havde retten ligget i dvale siden 1910...

Rigsretten er da også en helt særlig. I Grundlovens §16 står:

"Ministrene kan af kongen eller Folketinget tiltales for deres embedsførelse. Rigsretten påkender de mod ministrene for deres embedsførelse anlagte sager."

Rigsretten har i alt 30 dommere. 15 er til dagligt dommere i Højesteret, mens 15 er udpeget af Folketinget, og må ikke være medlemmer af tinget, men gerne forhenværende. Som eksempelvis Karin Gaardsted.

- Jeg er meget stolt over at blive udpeget til Rigsretten, siger hun og føjer til:

- Det er et tillidshverv, som jeg ser frem til at få indsigt i. Jeg er fuldt ud klar over, at der er langt mellem rigsretssagerne – og heldigvis for det, fordi det betyder, at ministre i Danmark kun sjældent for alvor træder ved siden af.

Lige nu kører der dog en kommission, som undersøger Inger Støjbergs instrukser som integrationsminister, og hvis den kommission anbefaler en rigsretssag, så skal Folketinget tage stilling til, om Rigsretten skal træde sammen.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce