Annonce
Viborg

Gallapremiere på "Calamity Jane" udskudt: Produceren håber på en ny dato i foråret

I "Calamity Jane" bliver publikum taget med tilbage til 1800-tallets USA, hvor de får historien om den legendariske og mystiske Calamity Janes barndom. Illustration: Maybe Movies og Nørlum
Gallapremieren på animationsfilmen "Calamity Jane - Vestens vilde datter", der skulle være foregået i biografen i Viborg denne søndag, er aflyst. Men produceren og borgmesteren håber, der kommer ny dato senere.

Viborg: Den 10. januar skulle der have været gallapremiere i Fotorama Viborg.

Den prisvindende animationsfilm "Calamity Jane - Vestens vilde datter" skulle være vist på det store lærred. Den røde løber skulle være rullet ud, og nogle af de kendte skuespillere, der lægger stemme til filmen, skulle have været forbi.

Men med corona-restriktionerne forlænget - foreløbigt til den 17. januar - bliver der ingen festlig premiere.

Annonce

Det lokale produktionsselskab Nørlum og producer Claus Toksvig står bag filmen, og de kunne i juni sidste år glæde sig over at vinde hovedprisen ved Annecy Inernational Animation Film Festival 2020 i Frankrig. Men der går lige lidt tid endnu, før de kan glæde sig over en lokal premiere.


Det er svært at sætte en ny dato på, når man ikke ved mere. Men jeg jeg håber virkelig, den stadig kommer til at få premiere i byen.

Claus Toksvig, producer på "Calamity Jane"


- Det er svært at sætte en ny dato på, når man ikke ved mere. Men jeg jeg håber virkelig, den stadig kommer til at få premiere i byen, siger Claus Toksvig.

Det er Viborg Kommune og borgmester Ulrik Wilbek, der har inviteret til gallapremieren. Det gjorde man sidste gang i november med "Julemandens Datter 2", som kommunen havde investeret millioner af kroner i.

"Calamity Jane" har man ikke investeret penge i. Men fordi filmen falder i tråd med byens animationsstrategi og den nylige udnævnelse til Unesco Creative City, var det alligevel en rød løber værd.

- Aflysningen af gallapremieren er selvfølgelig ærgerlig, for det er en fantastisk film. Men vi håber, vi får mulighed for at invitere jer på et senere tidspunkt, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce