Annonce
Viborg FF

'Galskaben' mod Skive kan blive gentaget mod Fredericia - men der er flere muligheder mod hårdeste udfordrer hidtil

10 point efter fire kampe og en målscore på 6-0. Jacob Neestrup kan være godt tilfreds med sin begyndelse som VFF-træner. Nu venter stærke FC Fredericia. Arkivfoto: Johnny Pedersen
FC Fredericia kommer til Energi Viborg Arena med en frisk udebanesejr over Vejle Boldklub. Viborg FF-træner Jacob Neestrup roser sit forsvar, men forventer en tæt kamp onsdag aften mod den hidtil hårdeste modstander.

Viborg: Nul mål har Viborg FF lukket ind i sæsonens første fire kampe i 1. division. Det er rækkens p.t. i særklasse bedste forsvar, som Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup har fået bygget op i samarbejde med sit team.

- Jeg synes, vi har nogle dygtige forsvarsspillere, og vi har forsvaret godt tæt på vores eget mål. Vi har nogle klare aftaler for, hvad vi gerne vil, og vi har været gode til at stresse vores modstandere højt på de rigtige tidspunkter. Det så man også mod Skive, og én af hemmelighederne er jo også, at vi har bolden meget. Så længe vi har bolden, så scorer de andre ikke, siger Jacob Neestrup.

Én af grundene til spilovertaget i sidste spillerunde mod Skive IK var, at Emil Scheel som midterste mand i forreste kæde optrådte i rollen som "falsk ni'er". Det vil sige, at han ofte trak ned i banen og tilbød sig som en ekstra spilstation på midtbanen. På den måde skabte Viborg FF et overtal, som kunne benyttes til at holde på bolden - men også til at skabe offensive aktioner.

- Planen var at få en boldsikker spiller ind centralt. Det gav nogle bedre relationer på den del af banen og nogle flere offensive vendinger med bolden. Han kunne så få lov til at tage nogle pauser defensivt, når vi stod lidt dybere på banen, siger Jacob Neestrup, som godt kunne tænkes at bruge Emil Scheel i samme rolle mod FC Fredericia.

- Det kan blive aktuelt mod alle hold at spille ham der, men han kan også bruges på en anden position. Vi kan også spille med Agger som angriber, men han er en anden type, så det vil blive med en anden plan. Det kommer til at variere fra kamp til kamp. Det vigtigste var, at Scheel fik en rolle, som han udfyldte godt, og på den måde viste han, at vi kan stole på ham, siger Jacob Neestrup.

- Jeg har hørt på vandrørene, at folk mente, vi stillede med syv midtbanespillere mod Skive. Men der var en mening med galskaben, og jeg synes, at vi lykkedes rigtig fint med det, siger VFF-træneren.

Helstøbt præstation

Onsdag aften bliver Viborg FF's defensiv markant udfordret, når et andet tophold, FC Fredericia, møder op med spillere som Steven Enna, Kristian Kirkegaard, Agon Mucolli og Anders Holvad.

Jacob Neestrup betegner FC Fredericia som det bedste hold, Viborg FF har mødt hidtil i 1. division.

- Den præstation, Fredericia leverede mod Vejle, er måske den mest helstøbte præstation, jeg har set et 1. divisionshold levere i denne sæson. Fredericia er et meget kombinationsstærkt hold både på siderne og centralt i banen, og det er et hold med nogle gode individualister. Så vi skal være oppe på tæerne for at få de tre point.

- Hvis vi igen er lige så afklarede og aggressive på de rigtige tidspunkter, så er der gode muligheder for at vinde, men jeg forventer en meget lige kamp, selv om vi er på hjemmebane, siger Jacob Neestrup.

Viborg FF mod FC Fredericia begynder klokken 18.30 på Energi Viborg Arena.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF delte med Vendsyssel - men overtager førstepladsen

Annonce