Annonce
112

Game Streetmekka Viborg nomineret til renoveringspris

Game Streetmekka Viborg er nomineret til en stor renoveringspris. Arkivfoto: Morten Pedersen
Renoveringen fra udtjent produktionshal til epicenter for unges gadeidræt i Viborg Kommune er af en fagjury nomineret til Danmarks bedste renovering.

Viborg: Er Game Streetmekka Viborg Danmarks bedste renoveringsprojekt?

Det spørgsmål får vi svar på, når Renover-prisen 2019 uddeles til september ved en prisfest i Valby arrangeret af Dansk Arkitektur Center.

I hvert fald er Game Streetmekka Viborg blandt de seks nominerede projekter af de oprindeligt 157 indstillede.

Formand for Viborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, Mads Panny, er stolt over den flotte anerkendelse, der ligger i nomineringen, og han siger i den forbindelse:

- Vi er især stolte af, at vi er nomineret til prisen på grund af forvandlingen fra udtjent industribygning til sprudlende idrætsfacilitet. Netop hele transformationen fra gammelt til nyt var en af grundpillerne i projektet. Desuden er vi meget glade for, at dommerkomiteen i nomineringen peger på, at Game Streetmekka Viborg er med til at skabe en værdifuld ny identitet, at bygningen fungerer som epicenter for de unges gadeidræt, og at det binder områdets forskellige boligområder sammen på en sympatisk måde.

Det er ikke første gang, Game Street Mekka Viborg får positiv opmærksomhed - tværtimod. For eksempel var bygningen blandt de 40 bedste arkitekturprojekter i Europa, der var nomineret til Mies van der Rohe-prisen, og den er af arkitekturhjemmesiden Arch Daily kåret som den bedste idrætsfacilitet i 2019.

Renover-prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Vinderen af Renover-prisen modtager en prisstatuette og 100.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce