Annonce
Rundt om Viborg

Gamle biler giver fuld gas: Oldtimere dyster i hastighedsprøve ved Lindum

De klassiske biler skal ud at køre rally i Lindum Skov. Billedet her er fra et lidt andet miljø, oldtimer-rallyet Ensnstal Classic i Østrig. Arkivfoto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix
Motorsport Nordjylland holder lørdag "Lindum Skov Hill Climb" for gamle biler fra tresserne, halvfjerdserne og firserne.

Lindum: For bil-nostalgiske sjæle bliver der masser at kigge i Lindum lørdag den 12. juni. Da holder Motorsport Nordjylland "Lindum Skov Hill Climb", som er en hastighedsprøve for biler fra tresserne, halvfjerdserne og firserne - hovedparten af dem er gamle køretøjer, der tidligere har kørt rally eller baneløb.

Vejene i området omkring Lindum og Lindum Skov lægger med jævne mellemrum asfalt og grus til hastighedsprøver inden for rally-sporten, men nu bliver det altså de gamle biler, der skal dyste på sekunder i området. 65 startende biler er på plads i ryttergården på stadion i Lindum.

Bjarne Sørensen, der er løbsleder, fortæller på Motorsport Nordjyllands hjemmeside om de biler, der skal dyste:

Annonce

- I de fleste af bilerne er motorstyringen ren mekanik. Kørerne kender derfor alt til at finjustere benzintilførslen med en skruetrækker. Bilerne fremstår i fineste finish uden en ridse i lakken og kan nok tørre mundvandet ud på mange. Samtidig kniber man sig lidt i armene over, at de nænner at give fuld gas i skoven, når træerne står så tæt på vejsiderne.

En af de lokale deltagere er Karsten Holst Jensen, der kører i en flot Opel Kadett GT/E fra 1976. Den har han købt i Finland for 11 år siden, og den fremstår i sin originale sort/gule bemaling, fortæller han til hjemmesiden.

Hill climb i Lindum afvikles over tre heats, så der bliver god tid til at kigge på biler i ryttergården mellem heatene. Det sociale samvær er i højsædet. Konceptet i hill climb er, at køreren er alene i kabinen under konkurrencen. De tre heats afvikles med start fra klokken 13, 14 og 15. Fra klokken 10 til 12 om formiddagen kører deltagerne to trænings-gennemkørsler.


I de fleste af bilerne er motorstyringen ren mekanik. Kørerne kender derfor alt til at finjustere benzintilførslen med en skruetrækker.

Bjarne Sørensen, løbsleder.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce