Annonce
Rundt om Viborg

Gamle egetræer bliver til nyt

Kurt Normann Andersen og et par håndfulde andre frivillige er igang med at bygge den shelter i Pilkjærskoven, der bliver en lokal udgave af Jens Langknivs hule. Foto: Morten Dueholm

Faldne egetræer bliver til nye borde- og bænkesæt i udkanten af Vridsted, hvor byfornyelsesprojekt er ved at tage form.

Vridsted: Fældede egetræer bliver genbrugt i Pilkjærskoven ved Vridsted Kirke.

Her er en gruppe frivillige på 10-12 mand i fuld gang med at realisere et byfornyelsesprojekt, der skal resultere i en ny hyggekrog til udeliv i udkanten af skoven. Her er der allerede bygget flere borde- og bænkesæt samt en lang bænk med små caféborde omkring et nyt bålsted med grill, og i øjeblikket arbejder de frivillige på at bygge en shelter, der bliver en rigtig lokal udgave af Jens Langknivs hule.

Det fortæller Kurt Normann Andersen, der er tovholder og en af de frivillige og manden bag den ansøgning til kommunens pulje til byfornyelsesprojekter, der resulterede i et kommunalt tilskud på 65.200 kroner til at få realiseret byfornyelsesprojektet.

- Jens Langkniv huserede jo vores område i gamle dage, og derfor besluttede vi at lave en version af Jens Langknivs hule, som den kunne have set ud dengang. Jeg tror, at vi laver en bagudgang, for Jens Langkniv har nok haft brug for en nødudgang, og den skal børnene nok få glæde af, siger Kurt Normann Andersen.

I øjeblikket er den nye shelter rejst, og der er kørt jord til, som så skal kastes på omkring den nye shelter, der altså bliver en slags jordhule, der går i ét med terrænet.

Som det er tilfældet med borde- og bænkesættene er det lokale træer, der bliver brugt. Træet stammer nemlig dels fra en række egetræer, der faldt i en storm for et par år siden i Pilkjærskoven og dels fra de egetræer, som er blevet fældet på stykket ud til Vrouevej i forbindelse med, at der blev anlagt en ny cykelsti mellem Vroue og Vridsted.

- På den måde bliver de træer jo genbrugt, og det er jo fint. I det hele taget er det en fin måde at kombinere kommunal støtte med lokale frivilliges indsats. Vi kunne jo ikke være kommet så langt med de penge, hvis ikke vi selv var klar til at gøre arbejdet, og så er det bare ekstra fint, at vi har mange af materialerne fra skoven i forvejen, siger Kurt Normann Andersen.

Han påpeger også, at den nye shelter er et godt supplement til de shelters der i forvejen findes ved åen i Vridsted.

- Hvis de er optaget og det sker, så er der en ekstra mulighed for at overnatte her. Så skal man godt nok gå efter vand og et toilet, men det er jo ikke længere, end der kan være på en campingplads, siger han.

Området ventes at stå helt færdigt til foråret.

Annonce

I det hele taget er det en fin måde at kombinere kommunal støtte med lokale frivilliges indsats. Vi kunne jo ikke være kommet så langt med de penge, hvis ikke vi selv var klar til at gøre arbejdet, og så er det bare ekstra fint, at vi har mange af materialerne fra skoven i forvejen.Kurt Normann Andersen.

Det nye område med borde og bænke ligger ud til Vrouevej, hvor den nye cykelsti mellem Vroue og Vridsted er anlagt.
Der er gjort klar til forårets første gang grillmad, og der kommer også et bålsted.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce