Annonce
Rundt om Viborg

Gamle lokalplaner for vindmøller ryger i papirkurven

På kortet ses vindmølleområdet ved Gørup øst for Løgstørvej i den nordligste del af Viborg Kommune. Kort: Viborg Kommune
I de gamle Møldrup og Fjends kommuner blev der lagt planer for vindmøller ved Ulbjerg og Fly, men nu skrotter Viborg Kommune planerne.
Annonce

Ulbjerg/Fly: På Viborg Kommunes liste over godkendte lokalplaner ligger der to gamle planer fra de daværende Møldrup og Fjends kommuner, som formelt set baner vejen for, at der kan rejses vindmøller i områderne.

Det er der ingen, der har planer om længere, så nu har byrådets klima- og miljøudvalg besluttet, at de gamle planer skal i papirkurven - det kalder man i fagsproget for, at de skal aflyses. Udvalget har derfor vedtaget en aflysning af lokalplanerne. Efter reglerne skal den slags i offentlig høring, og det kommer det nu i fire uger, inden udvalget tager den endelige beslutning, når man har set, om der kommer reaktioner i høringsperioden.


Planen tillod, at man måtte bygge tre vindmøller på en maksimumhøjde på 34,5 meter - i dag har de mest anvendte mølletyper en højde på omkring 150 meter.


Den ene af lokalplanerne blev vedtaget af Møldrup Kommune helt tilbage i 1987 og omfatter et område i nærheden af Ulbjerg, nord for Gørup og øst for Løgstørvej. Den tillod, at man måtte bygge tre vindmøller på en maksimumhøjde på 34,5 meter - i dag har de mest anvendte mølletyper en højde på omkring 150 meter.

Annonce

Vindmøller er fjernet

Der har faktisk været vindmøller i området, men de blev på et tidspunkt fjernet som en konsekvens af, at der i stedet blev opført to nye og større vindmøller lidt uden for lokalplanens område.

Kommunens forvaltning mener, at planlægningen i dag er utidssvarende og ikke længere nødvendig, fordi arealet anvendes som landbrugsjord.

På kortet ser man lokalplanområdet ved Aakjær ved Fly i den vestligste del af Viborg Kommune. Kort: Viborg Kommune

Den anden vindmølle-lokalplan omfatter et område ved Åkjær ved Fly i den vestligste del af Viborg Kommune ganske tæt på kommunegrænsen til Skive. Her vedtog Fjends Kommune i 1998 en lokalplan, som gav tilladelse til to vindmøller med en maksimal navhøjde på 50 meter. Der er ikke længere planer om at bygge disse vindmøller, og denne lokalplan er heller ikke længere tidssvarende.

Aflysningen af de to lokalplaner sendes nu i høring i perioden fra den 24. september til den 22. oktober.

Annonce
Annonce
Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce