Annonce
112

Gang i politiets narkometer: Flere narkobilister på Viborg-egnen

Lokalpolitiets narkometer bliver brugt flittigt for tiden. Mandag blev i alt tre bilister i kommunen sigtet for at køre bil, mens de var påvirket af både hash, kokain og amfetamin. Arkivfoto: Michael Bager.
I løbet af mandagen blev tre narkobilister stoppet på Viborg-egnen. Lokal politikommissær regner med, at årets samlede antal af sigtede narkobilister i hele politikredsen vil overstige 1000.
Annonce

Viborg: Du har måske bemærket det, hvis du den seneste tid har fulgt med i folkebladets næsten daglige noter om sprit- og narkobilister i Viborg og omegn.

Der er mange af dem, og der er særligt mange af narkobilisterne.

Det var også tilfældet i løbet af mandagen, hvor lokalpolitiet i Viborg pågreb i alt tre narkobilister og en enkelt spritbilist. Den ene af narkobilisterne blev standset ved Hammershøj, alle de resterende kørte rundt i Viborg.

I Viborg var det godt nok ikke en bilist, men en knallertkører, der blev standset klokken 11.23. Det var en 55-årig mand fra Viborg, som slingrede kraftigt, og som politiet derfor valgte at stoppe. Det viste sig, at han havde en alkoholpromille på over det tilladte.

En times tid senere var den gal på Falkevej ud for Rørsangervej. Her blev en 39-årig kvindelig bilist fra Viborg stoppet, og en narkometertest viste straks, at hun inden køreturen havde røget hash.

Kort efter klokken 13 blev dagens sidste narkobilist stoppet på Aalborgvej. Denne gang var det en 47-årig mand, hvis narkometertest gav udslag for både amfetamin og hash.

Annonce

Narko slår spiritus

Den sidstnævnte narkobilist på Aalborgvej var narkobilist nummer 950, som politiet har stoppet i år i hele Midt- og Vestjyllands politikreds. Til sammenligning var knallertkøreren årets sprittrafikant nummer 723.

Politiet regner da også med, at årets samlede antal af sigtede narkobilister vil komme over 1000. Det fortæller politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

Det kraftigt øgede antal kan skyldes mange ting, og Peter Justesen gætter på, at det kan have noget at gøre med, at flere simpelthen bruger narkotika i stedet for alkohol.

- Måske er flere begyndt at indtage narko i stedet for spiritus, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce