Annonce
Sport

Ganna ifører sig lyserød førertrøje med sejr på 1. etape

Filippo Ganna vandt 1. etape af Giro d'Italia i en suveræn tid. Foto: Luca Bettini/Ritzau Scanpix
Verdensmesteren Filippo Ganna var stærkere end konkurrenterne på den indledende enkeltstart i Giro d'Italia.

Filippo Ganna vandt tre enkeltstarter i sidste års Giro d'Italia, og lørdag fortsatte han den imponerende stime på 1. etape af dette års udgave af det italienske etapeløb.

Hjemmebanefavoritten fra Ineos-holdet tilbagelagde den 8,6 kilometer lange tidskørsel i Torino på 8 minutter og 47 sekunder og kunne iføre sig den lyserøde førertrøje.

Verdensmesteren i disciplinen tordnede afsted med 58,6 kilometer i timen i gennemsnit.

Jumbo-Visma satte sig på de to efterfølgende pladser, da Edoardo Affini og Tobias Foss havde henholdsvis næst- og tredjebedste tid.

Nordmanden stormede forinden i mål i bedste tid og holdt blandt andre den franske enkeltstartsmester, Quick-Steps Remi Cavagna, bag sig.

Affini trådte imidlertid endnu hårdere i pedalerne og overgik sin holdkammerat, før han måtte se Ganna brage i mål i klart bedste tid.

Quick-Steps Remco Evenepoel er det helt store spørgsmålstegn i løbet. Han gør comeback knap ni måneder efter sit voldsomme styrt i Lombardiet Rundt og blev nummer syv på lørdagens enkeltstart.

Simon Yates fra BikeExchange regnes som en af de største favoritter til sejren, men lørdag var han 38 sekunder langsommere end vinderen som nummer 37.

Ineos-colombianeren Egan Bernal sluttede tre placeringer længere nede.

Som ventet blandede ingen af Giroens to danskere sig i kampen om topplaceringerne.

Christopher Juul-Jensen kørte i top-10, da han ramte målstregen, men på det tidspunkt manglede mange ryttere at komme i mål.

BikeExchange-danskeren blev nummer 68.

Bedre gik det for Quick-Steps Mikkel Honoré, der blev noteret for 27. bedste tid på etapen.

Allerede inden lørdagens Giro-start var det sikkert, at der skulle findes en ny vinder. Sidste års overraskende etter, Tao Geoghegan Hart, er ikke til start i løbet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce