Annonce
Viborg

Garanti: Plejen i Viborg Kommune er yderst velfungerende

Lone Langballe, Dansk Folkeparti Foto: Morten Dueholm
Annonce

Læserbrev: Jeg garanterer for Viborg Kommunens hjemmepleje og plejehjem, idet de er yderst velfungerende og veldrevne. Alle steder, jeg er kommet, er der en god atmosfære og kultur. Det er gang på gang blevet bekræftet i de årlige tilsynsrapporter og ikke mindst af beboere/borgere, pårørende og medarbejdere.

Det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan blive bedre, og at der ikke kan begås fejl. Selvfølgelig kan der det.

Besøgene hos en borger med stort handicap, som det beskrives af Vinja Pedersen og Lis Sørensen i deres læserbrev fra 20. juli, er ikke god praksis og lyder uværdigt. Det følges der selvfølgelig op på, ligesom der følges op på alle henvendelser. Kritik og debat er velkommen - ja, nødvendig for, at vi hele tiden kan gøre det bedre.

Flere gange om året mødes vi i ældre-og aktivitetsudvalget med alle medarbejderrepræsentanter, med Ældrerådet og Brugerpårørenderådet, ud over at vi tilstræber at afholde vores udvalgsmøder ude på kommunes plejehjem, hjemmeplejedistrikter og selvfølgelig også på vores friplejehjem.

Vi får kritik som politikere og denne tager vi til os. Lars Norup efterlyser ny, offentlig strategi med nye standarder for plejen af borgere med behov for hjælp. Det lyder til, at vi ikke er gode nok til at reklamere for den standard, vi har i vores store meget veldrevne kommune. Det må vi have gjort noget ved.

Hele området trænger i den grad til at få sat fokus på alt det gode, der sker. Nogle bliver sikkert provokeret af, at jeg i den grad roser, hvad der sker i Viborg Kommune. Det gør jeg vel vidende, at intet er perfekt. Personligt mener jeg, at vi skal kunne have tillid til hinanden og stole på, at vi hver især løser vores opgaver efter bedste evne og af et godt hjerte.

Kontrol til en hvis grad er godt - tillid er langt bedre og vi får langt mere. Ældre- og socialområdet er den helt store nøgleopgave, og derfor bliver vi aldrig færdige med at diskutere, debattere og tilrette. Om vi trænger til noget, så er det en grundlæggende debat om hele området. Alle ved, at vi allerede nu er udfordret af, at de store generationer går på pension og går en forhåbentlig lang alderdom i møde. Af at de små generationer mere eller mindre alle skal beskæftige sig inden for social- og sundhedsområdet, hvis samme antal pr. ældre, syge eller folk med handicap skal fastholdes.

Området kræver i dag allerede mange kompetencer og ikke mindst tid. Gode ledere, der er nærværende og sørger for en god kultur. Det mener jeg, at vi har i Viborg Kommune. Medarbejderne skal værdsættes og have gode arbejdsforhold. Hvis vi skal rekruttere flere til området, kræver det, at vi viser medarbejderne respekt. Hvis man møder forhold, der ikke er, som de bør være, så kontakt de enkelte ledere, kommunen eller os politikere, men ros vores medarbejdere. De er samfundets virkelige helte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce