Annonce
Viborg

Gardinhuset udvider og bliver dobbelt så stort

René Kaspersen, der før drev Botex i Viborg og tidligere også i Bjerringbro, er trådt ud af kæden. Foto: Morten Pedersen
Det har været en succes for det tidligere Botex, nu Gardinhuset, at flytte fra midtbyen til Spidstoftvej – og nu får butikken dobbelt så meget plads.

Viborg: Til april er det to år siden, at René Kaspersen valgte at flytte sin gardinforretning, der dengang var en del af Botex-kæden, væk fra Viborg midtby og ud i det store flotte hus på hjørnet af Spidstoftvej.

- Vi følte aldrig rigtig, at vi fik det gardinhus, vi gerne ville have, mens vi lå inde i St. Sct. Mikkels Gade, og det betød, at vi heller ikke rigtig fik vist vores gardiner ordentligt frem. Til gengæld kunne vi med det samme mærke en større tilstrømning af kunder, da vi flyttede, fortæller indehaver René Kaspersen, der sammen med gardinkonsulent Tabita Balle og fem andre ansatte nu står over for endnu flere forandringer.

I januar tog René Kaspersen nemlig endnu et skridt, da han sagde farvel til Botex-kæden og blev en 100 procent selvstændig forretning ved navn Gardinhuset.

- Beslutningen blev taget sidste år, og kort fortalt handler det bare om, at hvis man ikke er enig med kæden, i den vej man kører, så skal man beslutte, om man vil klappe i eller forlade bageriet - og det blev det sidste, siger René Kaspersen, der selv har været en del af Botex-kæden i de 25 år, han har arbejdet med gardiner.

Det er to år siden, at Botex flyttede til det flotte hus på Spidstoftvej. Nu hedder butikken Gardinhuset. Foto: Morten Pedersen

Og derfor var det heller ikke nogen helt nem beslutning.


Vi får dobbelt så meget plads, og meningen er, at man skal blive blæst bag over, når man træder ind hos os. Vi får eksempelvis et showroom bare med markiser

Tabita Balle, Salgschef/projektleder Gardinhuset


- Der har været gode ting ved at være en del af Botex-kæden, men tiden forandrer sig, og vi vil gerne kunne bestemme lidt mere i forhold til, hvor vi vil købe vores varer, og hvor og hvordan vil vil markedsføre os som forretning, fortæller René Kaspersen og tilføjer, at ved ikke at skulle betale til en kæde kan forretningen også være skarpere på prisen, hvilket kommer kunderne til gode.

Annonce

Udvider butikken

Siden flytningen er forretningen vækstet - så der nu er seks ansatte med fem biler, der kører ude hver dag.

René Kaspersen og Tabita Balle har begge været i gardinbranchen i mange år. Begge startede i Bjerringbro, dengang Botex/Gardin Nyt lå i byens gågade.  Foto: Morten Pedersen

- Placeringen betyder, at vi får langt flere kunder, der kommer ind i butikken for at se på gardiner. Det er alligevel ikke strøgkunder, der kigger på gardiner. Før kontaktede kunderne os bare via mail eller telefon, og så kørte vi ud. I dag har vi mange, der kommer ind, netop fordi vi har gode parkeringsmuligheder og en stor fin udstilling, siger Tabita Balle, der kun kan komme i tanke om enkelt udfordring - og det er pladsen.

Men det har man nu også fundet en løsning på.

- Frisøren inde ved siden af har opsagt sit lejemål. Derfor udvider vi Gardinhuset, så vi kommer til at ligge i hele stueetagen, fortæller René Kaspersen, der har en ambition om, at butikken skal være det flotteste og sejeste gardinhus i hele landet.

- Vi får dobbelt så meget plads, og meningen er, at man skal blive blæst bag over, når man træder ind hos os. Vi får eksempelvis et showroom bare med markiser, siger Tabita Balle.

Nøglen til lejemålet overdrages den 15. marts, og René Kaspersen regner med, at den udvidede butikken er klar i løbet af maj.

Gardinhuset mangler plads, og derfor udvides butikken til dobbelt størrelse i løbet af foråret. Foto: Morten Pedersen

Foruden denne fysiske udvidelse har forretningen også indgået et nyt samarbejde, der også betyder flere muligheder for kunderne og forretningen.

- Den 1. februar har vi fået lagt Rohrberg Gardiner ind under os, fortæller René Kaspersen glad.

Den kendte gardinforretning i Viborg blev overtaget af Thuesen Farver & Ideer i 2010, men et samarbejde mellem Kent Thuesen og René Kaspersen betyder nu, at Rohrberg Gardiner nu hører under Gardinhuset.

- Dette betyder også, at Poul Erik Blaabjerg, der har været hos Rohrberg Gardiner i 46 år, er blevet en del af vores team, samtidig med at der generelt bliver et tættere samarbejde mellem Thuesen Farver & Ideer og Gardinhuset, forklarer René Kaspersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce