Annonce
Sport

Jan Ø. taber og misser møde med Gemke i Denmark Open

Toshifumi Kitamura/Ritzau Scanpix
Rasmus Gemke besejrede Cheuk Yiu Lee fra Hongkong, men nederlag til Jan Ø. Jørgensen forhindrede danskermøde.
Annonce

I en tæt og dramatisk kamp gik herresinglespilleren Rasmus Gemke som første dansker videre til anden runde i badmintonturneringen Denmark Open.

Gemke, der ligger nummer 22 på verdensranglisten, vandt en udmarvende dyst mod Cheuk Yiu Lee fra Hongkong 16-21, 21-14, 21-18 og sikrede sig en billet til anden runde.

Han kunne dermed se frem til et muligt møde i anden runde med landsmanden Jan Ø. Jørgensen, men det blev der ikke noget af.

Jan Ø. Jørgensen mødte senere den sjetteseedede indoneser, Jonatan Christie, og den kamp tabte danskeren 22-20, 12-21, 11-21.

I stedet skal Gemke altså prøve kræfter mod Jonatan Christie, og efter sin sejr satte han ord på dysten mod Cheuk Yiu Lee.

- Jeg synes, jeg var lidt shaky i dag. Jeg mødte ham (Cheuk Yiu Lee, red.) for tre uger siden, hvor jeg slog ham og spillede en anelse bedre.

- Jeg skulle virkelig grave dybt i dag for at nappe den til sidst, siger Gemke til TV2 Sport efter kampen.

I alt deltager fem danskere i herresingle i turneringen, der afholdes i Odense. Foruden Gemke og Jørgensen drejer det sig om Anders Antonsen, Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus.

Vittinghus måtte senere tirsdag også sige farvel til turneringen i første runde, da han i tre sæt tabte til indonesiske Tommy Sugiarto.

Indoneseren, der er ti pladser bedre placeret på verdensranglisten, vandt 21-14, 15-21, 21-17.

I damesingle fik Line Kjærsfeldt blot én kamp i turneringen. Hun tabte i tre sæt mod Zhang Beiwen fra USA. Efter 51 minutters kamp lød cifrene 12-21, 21-17, 17-21.

Kjærsfeldt var ellers i en god position i tredje sæt, hvor hun førte med 8-4, 14-11 og 16-14, men amerikaneren sluttede bedst af og vandt kampens fire sidste point.

De første danskere i aktion tirsdag var damedoublen med Christine Busch og Amalie Schulz. De tabte i to sæt 7-21, 15-21 til det sjetteseedede par, Lee So-hee og Shin Seung-chan.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce