Annonce
Erhverv

Genan leverer flot overskud trods corona-nedlukninger

Der er ganske gode penge i at fremstille gummigranulat, som viborgensiske Genan gør det i fire forskellige lande. Foto: Genan
Trods et fald i omsætningen på seks procent leverer Genan et resultat af den primære drift meget på linje med resultatet for 2019.

Viborg: Selvom genbrugsvirksomheden Genan har været ramt af corona-nedlukninger på både sine egne fabrikker og hos sine kunder, blev koncernen ikke så hårdt ramt økonomisk som frygtet i 2020.

Samlet set slap man således med et omsætningsfald på seks procent fra 390 millioner kroner i 2019 til 365 millioner kroner i 2020. Det er ikke mindst aktiviteterne i USA, der har været ramt på omsætningen, der også er blevet påvirket negativt af den faldende dollarkurs.

Trods lavere omsætning er overskuddet efter skat hos Genan steget betragteligt fra 46 millioner kroner til 63 millioner kroner. Heri er dog indregenet et skatteaktiv på 34 millioner kroner, så det er ikke direkte sammenligneligt.

Annonce


Det er positivt, at vi trods corona-pandemien og deraf faldende aktivitetsniveau kan levere et driftsresultat på niveau med sidste år.

Poul Steen Rasmussen, koncerndirektør


Resultatet af den primære drift (EBITDA) var i 2020 faktisk meget tæt på resultatet for 2019. 88 millioner kroner mod 90 millioner kroner.

Dermed må man konstatere, at koncerndirektør Poul Steen Rasmussen havde ret, da han for tre uger siden sagde til folkebladet, at Genan ville slippe økonomisk fornuftigt gennem 2020 trods corona, og han er da også en ganske tilfreds mand efter offentliggørelsen af regnskabet.

Koncerndirektør Poul Steen Rasmussen er godt tilfreds med resultatet for 2020. Foto: Genan

Stigende interesse

- Det er positivt, at vi trods corona-pandemien og deraf faldende aktivitetsniveau kan levere et driftsresultat på niveau med sidste år. Vi oplever generelt en stigende interesse for vores virksomhed og produkt i takt med, at bæredygtigheds-dagsordenen vinder mere og mere indpas. Ikke bare i Danmark – men også i de øvrige lande, vi opererer i, siger Poul Steen Rasmussen i en pressemeddelelse i forbindelse med regnskabs-offentliggørelsen.

Genan kan på sine seks fabrikker i Danmark, USA, Portugal og Tyskland håndtere og genanvende over 400.000 tons kasserede dæk om året. Det svarer til cirka to procent af verdens samlede årlige dækaffald. Hos Genan omdannes de udslidte dæk til gummigranulat, stål og tekstil.

Gummigranulat bruges inden for en lang række industrier og anvendelsesområder – eksempelvis som alternativ til jomfrueligt gummi til fremstilling af en lang række gummiprodukter såsom hjul, måtter og fliser, ligesom det anvendes til stødabsorberende underlag på legepladser og kunstgræsbaner.

Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Erhverv For abonnenter

Ny lov: Din kat skal mærkes, hvis du gerne vil se den igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Viborg For abonnenter

Byrådsberetningen: Politikere forkaster omdiskuteret måling og ansætter 'støttepædagog til erhvervslivet'

Viborg

Det kan du opleve til Snapsting torsdag og fredag

Annonce