Annonce
Viborg

Udsat til 2021: Viborgs bedrageridømte dækkonge må vente på ankesag

Først om et halvt år genoptages Genan-ankesagen i Vestre Landsret i Viborg. Foto: Morten Pedersen
Landsretten tager først ankesagen i Genan-komplekset op efter årsskiftet. Dermed går der minimum to år, fra dommen faldt i byretten, til den endelige afgørelse.
Annonce

Viborg: Genan-stifter Bent A. Nielsen (77 år) og dennes revisor, Bjarne Nielsen (55 år), når at fejre både sommer- og juleferie, inden de atter skal møde op i Vestre Landsret i ankesagen over den dom, som faldt i marts 2019 ved Retten i Viborg.

Landsretten måtte på grund af corona-krisen sætte retsmøderne i ankesagen i bero, og de genoptages først den 21. januar 2021, oplyser anklager i sagen, Martin Stassen. Der er afsat 12 retsmøder. Det sidste er planlagt til at finde sted den 25. marts.

Dermed går der præcist to år, fra dommen over Bent A. Nielsen og Bjarne Nielsen faldt ved Retten i Viborg. Det skete den 4. april 2019. Umiddelbart efter dommen ankede de dømte til frifindelse i Vestre Landsret.

Bent A. Nielsen fik i byretten seks års ubetinget fængsel for mandatsvig og bedrageri, mens revisor Bjarne Nielsen fik tre års ubetinget fængsel for medvirken til bedrageri. Dommen faldt godt et år efter, anklageskiftet blev færdigt i februar 2018.

Sagen drejer sig om to forhold. Retten i Viborg fandt det bevist, at Bent A. Nielsen til private formål havde anvendt godt 70 millioner kroner. Pengene blev blandt andet brugt som arveforskud, køb af ejerlighed for renovering af et sommerhus.  Millionerne var imidlertid Genans, mente dommer og domsmænd.

Dertil mente retten, at der under sagen var fremkommet beviser for, at Bent. A. Nielsen havde bedraget en række banker, da Genan var på jagt efter et stort lån på cirka en milliard kroner.

Det var denne del af sagen, som retten fandt, at også Bjarne Nielsen havde spillet en rolle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce