Annonce
Rundt om Viborg

Genbrugs-succes: Med flytning har Røde Kors-butik rykket sig voldsomt

Formand Hanne Mette Thagaard var stolt og glad, da Røde Kors Karup i juli 2020 åbnede sin nye butik i Østergade, og salget har siden levet op til de store forventninger. Arkivfoto: Morten Pedersen
Røde Kors Karup har trods to corona-nedlukninger haft stor succes med sin genbrugsbutik efter flytningen fra et industriområde til centrum.

Karup: Trods corona- og flyttelukning i flere måneder solgte Røde Kors Karup i 2020 for omkring 100.000 kroner mere end året før.

Det kunne formand Hanne Mette Thagaard fortælle om på Røde Kors-afdelingens nylige generalforsamling med en snes fremmødte.

Inden coronanedlukningen midt i marts havde bestyrelsen besluttet at flytte butikken fra Industrivej i den nordlige ende af byen til Østergade i centrum.

Annonce

- Det har vist sig at være den rigtige beslutning, sagde Hanne Mette Thagaard.

Siden butikken genåbnede i juli 2020 er butikssalget gået strygende. Også så godt, at det lån, der måtte optages i forbindelse med flytningen og renovering af den nye butik, allerede er indfriet. Og det selv om butikken jo igen måtte coronalukke i fire måneder hen over vinteren 2020/2021.

I Østergade-butikken er der langt bedre plads til, at varerne kan præsenteres på bedste vis, lige som den centrale beliggenhed også er en fordel.

På plussiden spiller det også ind, at det frivillige personale har fået langt bedre arbejdsforhold.

Foruden at kunne præsentere varerne bedre, er der i den nye Røde Kors-butik i Karup også bedre forhold for de frivillige medarbejdere. Arkivfoto


Det har vist sig at være den rigtige beslutning

Hanne Mette Thagaard, formand for Røde Kors Karup


44 frivillige tager på skift en tørn i Røde Kors-genbrugsbutikken, der ledes af Ulla Brendstrup.

Nørklerne stor-produktive

Røde Kors Karup har i alt 122 frivillige og også gang i mange andre aktiviteter. Blandt andet er der nørklehold i både Karup og Frederiks, og de var i det forgangne år som sædvanligt meget produktive. Selv om syning og strikning i lange perioder på grund af corona-restriktionerne foregik hjemme hver for sig. 1559 styk børnetøj blev det til i alt. Tøj der er sendt til børn i mindre udviklede lande..

Nørklerne fik også tid til at fremstille varer til eget butikssalg. Blandt andet syede de 683 mundbind, som blev solgt i Karup-butikken.

Røde Kors Karup, der også blandt andet driver en besøgstjeneste, en vågetjeneste, indsamling, julehjælp, skoletjeneste og andet socialt arbejde lokalt, har i nærmeste fremtid planer om blandt andet at oprette et familienetværk for lokale familier, der er udfordrede på forskellig vis.

Kim Jessen nyvalgtes til bestyrelsen for Røde Kors, mens Else Schiemer blev ny suppleant. De afløste henholdsvis Karin Lieder og Mona Jensen, der ikke ønskede at fortsætte. Privatfoto

På generalforsamlingen sagde Karin Lieder farvel efter mange års bestyrelsesarbejde. I stedet valgtes Kim Jessen. Bente M. Pedersen og Ulla Brendstrup blev genvalgt. Som suppleant valgtes Else Schiemer i stedet for Mona Jensen, der ikke ønskede at fortsætte.

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Hanne Mette Thagaard som formand og Bente M. Pedersen son næstformand. Gurli G. Christiansen er kasserer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce