Annonce
Erhverv

Genbrugsbølgen smitter af på systuen

Lene Jørgensen har nu åbnet sin systue på Nørregade på fuld tid. Foto: Hanne Bliksted
Lene Jørgensen er tilbage på fuld tid i sin systue på Nørregade.

Bjerringbro: Foråret er tid for konfirmationer, og det betyder travlhed for syersker. Det mærker Lene Jørgensen i sin forretning Lenes Systue på Nørregade, hvor hun tilbyder omforandringer på både konfirmations- og brudekjoler.

Opgaven kan være helt enkel som blot at lægge kjolen eller ærmer op, men der kan også værre større opgaver, som at sy et nyt stykke stof på kjolens ryg for at gøre kjolen større eller sy puder ind for at få barmen til at fylde kjolen ud.

- Jo det kan lyde voldsomt at lave så meget om på en helt ny kjole, men hvis man har fundet sin drømmekjole til livets store dag, og den så ikke passer helt, så kan der gøres meget, siger Lene Jørgensen, som har kunder fra både Horsens og Ebeltoft.

Hun er uddannet beklædningsoperatør og drev systue på fuld fra 1996 til år 2000. Efter at hun havde fået tre børn, uddannede hun sig til social- og sundhedshjælper og arbejdede som dette i 11 år, samtidig med at hun syede ved siden af. Nu satser hun igen på syning og arbejder fuld tid i systuen på førstesalen over den tidligere sundhedspleje på Nørregade i Bjerringbro.

Hun har aftaler med flere af byens butikker blandt andet Unique og har også opgaver for et firma fra Kolding, som leverer tøj til Grundfos.

Annonce
- Hvis tøjet så ikke passer helt, så kommer de her og får det syet om. Jo det koster selvfølgelig lidt, men kunderne siger, at når de har købt tøjet billigt i genbrugsbutikken, så kan de godt ofre lidt på at få til at passe perfekt.

Lene Jørgensen.

FDF-mærker

Opgaverne i systuen er meget forskellige. Der kommer mødre, som skal have syet mærker på deres børns FDF-uniformer, og medlemmer af motorcykelklubben Jolly Rogers i Rødkærsbro får syet mærker på deres veste. Andre skal have lagt gardiner eller badeforhæng op.

Senest har hun syet nyt forhæng til Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, hvor hun og symaskinen flyttede ind i det gamle cafeteria, hvor der var god plads til de fire meter brede stofstykker, som der var seks stykker af.

En ny slags kunder på systuen er folk, som har købt tøj i en genbrugsbutik.

- Hvis tøjet så ikke passer helt, så kommer de her og får det syet om. Jo det koster selvfølgelig lidt, men kunderne siger, at når de har købt tøjet billigt i genbrugsbutikken, så kan de godt ofre lidt på at få til at passe perfekt, siger Lene Jørgensen.

Lige nu er det mest omforandringer på konfirmationskjoler, hun arbejder med, siden bliver det tid for brudekjoler, og hun tilbyder også at sy kjoler til galla og andre festlige lejligheder. Tidligere syede hun også til sine børn, men nu gælder det butikken på fuld tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Så har jeg pludselig ansigt på to døde

Annonce