Annonce
Rundt om Viborg

Genbrugsbutikken fik rekordsalg til genåbningen

Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Ørum har været savnet af kunderne i nedlukningstiden. Arkivfoto: Morten Dueholm
Kunderne stod i kø på gaden, da Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Ørum genåbnede.

Ørum: Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Ørum har været savnet, mens butikken på grund af corona-restriktionerne holdt lukket i januar og februar. Det er vist den eneste konklusion, man kan drage af genåbningsdagen i mandags, da kunderne bogstaveligt talt stod i kø for igen at kunne købe billige genbrugsting.

- Der må maksimalt være 10 i butikken på en gang, så det meste af dagen stod der fem til syv stykker i kø udenfor. Jeg tror da bestemt, at folk har savnet os, og det siger de da også, fortæller Ellen Sahl, der er formand for butikken.

Den store kundetilstrømning resulterede i en omsætning på 11.445 kroner. Så meget har man aldrig tidligere solgt på en dag.

- Det har vi godt nok aldrig prøvet, og det er da dejligt. Det er jo ikke fordi, vi har solgt mange dyre ting. Det er lave priser, så det er små beløb, som folk betaler, men det blev altså til mange penge, da de blev talt sammen, siger Ellen Sahl.

Den store kundeinteresse har holdt sig resten af ugen, men dog på et lavere niveau. Tirsdag og onsdag blev der hver dag solgt for cirka 6000 kroner, hvilket også er rigtig flot.

Annonce

Der er masser af varer

Trods interessen er der stadig masser af varer at komme efter i genbrugsbutikken. Under nedlukningen har butikken lavet onlinesalg med varer, som blev vist frem på Facebook og udleveret til køberne via bagdøren, men dette salg har været mindre i omfang end til hverdag. I januar fik man på den måde solgt for cirka 8000 kroner og i februar for cirka 16.000 kroner.

- Folk har jo afleveret varer til forretningen, selv om den var lukket, så vi har rigtig meget på lager. Også påsketing, som jo snart skal i brug. Af en eller anden grund har vi også adskillige elevationssenge stående. I denne uge skal vi også ud for at hente genbrugsvarer på Revas, og vi skal lige sørge for at rydde plads, så vi også kan have dem. Der er rigtigt run på, og det er bare dejligt, siger Ellen Sahl.

Annonce

Plads til flere frivillige

Genbrugsbutikken i Ørum har i det hele taget et stort salg i forhold til byens størrelse. De seneste år er omsætningen steget hvert år. Trods corona-nedlukningen i foråret 2020 fik man også i 2020 en rekordomsætning, så man kunne sende over en halv million kroner afsted til Kirkens Korshærs arbejde med blandt andet varmestuer.

- Vi kan stadig bruge flere frivillige, så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man vil give en hånd med. Vi kan godt få det til at køre rundt i dag, men der er nogle, som har mange vagter, så vi kan godt bruge nogle flere, siger Ellen Sahl.


Vi kan stadig bruge flere frivillige, så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man vil give en hånd med.

Ellen Sahl, formand for genbrugsbutikken.


Selv om der har været god omsætning i genbrugsbutikken efter åbningen, er der stadig masser af varer. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce