Annonce
Viborg

Særregler skal forhindre stormløb: Genbrugspladser åbner tirsdag kun for biler med lige numre på pladen

Tirsdag morgen åbner alle genbrugspladser igen, men det er ikke alle, der kan troppe op på det tidspunkt. Arkivfoto
Viborg Kommune har fået grønt lys fra sundhedsmyndighederne, så alle kommunens genbrugspladser åbner fra tirsdag morgen. Din bils nummerplade afgør, hvornår du har adgang.

Viborg: Efter at sundhedsmyndighederne har givet deres tilladelse, er Viborg Kommune parat til at åbne sine genbrugsstationer allerede fra tirsdag morgen.

Det bliver dog ikke alle viborgensere, der kan komme af med haveaffaldet på den første genåbningsdag. For at forhindre total kaos er det nemlig ikke alle, der tirsdag morgen klokken otte kan regne med at blive lukket ind på en af kommunens genbrugspladser. Det er sluttallet i din bils nummerplade, der afgør, hvilke dage du har mulighed for at komme ind på genbrugspladsen.

Er det sidste tal i din bils nummerplade lige, så har du adgang tirsdag den 31. marts.

Er det sidste tal i din bils nummerplade ulige, så har du adgang onsdag den 1. april.

Herefter - fra den 2. april - vil dem med lige tal som det sidste på bilens nummerplade have adgang på lige datoer, mens dem med et ulige afslutningstal på nummerpladen vil have adgang til pladserne på ulige datoer.

Desuden gøres opmærksom på, at kapaciteten på genbrugspladserne er begrænset, og man opfordres derfor til kun at komme, hvis det er nødvendigt.

Borgmester Ulrik Wilbek (V) håber, at viborgenserne vil vise samfundssind.

- Det nytter jo ikke noget, hvis vi alle sammen farer ud til Revas tirsdag morgen for at komme af med vores haveaffald. Så jeg appellerer til, at folk bruger deres sunde fornuft og holder afstand, siger borgmesteren.

Åbningen sker, efter at landets kommuner er nået til en aftale med regeringen og kommunernes organisation KL.

Mange kommuner har været under et voldsomt pres fra borgere, der har efterlyst en mulighed for at komme af med deres affald.

- Vi har lavet en aftale om, at genbrugspladserne i alle kommuner kan åbnes igen, hvis sundhedsmyndighederne giver deres tilladelse. Og det har de nu gjort. I Viborg Kommune er vi klar med fuld bemanding fra tirsdag morgen, siger Ulrik Wilbek.

Grafik: Revas.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce