Annonce
Sport

Generation Handball-drømmen lever: - Vi planlægger efter at kunne lave den størst mulige udgave

Parade gennem Viborg by i forbindelse med et tidligere afviklet Generation Handball. Arkivfoto
På trods af uvisheden om, hvordan corona-situationen ser ud i august, så er forberedelserne til Generation Handball i fuld gang. Jens Steffensen, som er CEO for festivalen, fortæller, at man planlægger ud fra, at den kan afvikles uden restriktioner.

Håndbold: Et af de første syn man møder, når man klikker sig ind på Generation Handballs hjemmeside, er et stort ur, som tæller ned. Den registrerer hver gang der er et sekund, et minut, en time eller en dag mindre til, at Generation Handball 2021 står til at skulle løbe af stablen.

Havde situationen været en anden, så synes Jens Steffensen nok ikke, at tiden kunne gå hurtigt nok. Nu vil han formentlig ønske, at han kunne få tilføjet nogle ekstra dage til nedtællingen.

Hvad er Generation Handball?

- Egentlig er Generation Handball en håndboldturnering, men arrangørerne kalder det en festival. Det gør de fordi, at turneringsugen samtidigt byder på aktiviteter og events.

- Ungdomshold i alderen 10-21 år kan deltage, og der er ikke specifikke krav til niveau.  Der er også en seniorturnering for profesionelle seniorhold.

- I 2019 deltog 202 ungdomshold, 28 seniorhold og 64 dommere fra 19 forskellige lande.

- Generation Handball finder altid sted i uge 31. 

Han er nemlig CEO for Generation Handball og planlægger for tiden, hvordan det skal lade sig gøre at afholde Generation Handball 2021.

Annonce
Jens Steffensen er CEO for Generation Handball. Arkivfoto

- Hvis der er de samme restriktioner, som der var i efteråret, hvor man kun måtte være 50 sammen og alt det der, så kan det ikke lade sig gøre, siger Jens Steffensen og forklarer efterfølgende hvorfor:

-Der behøver ikke være en fuld genåbning for, at vi afholder den, men hele festivallens ånd er jo "fun, fight and friendship". Hvis vi skal afholde et arrangement, hvor man skal have det sjovt på tværs af nationaliteter og hold, så er det svært hele tiden at holde afstand. Så kan man diskutere, hvor meget der så er ved at afholde det, siger Jens Steffensen, CEO for Generation Handball.

Arbejder på bedst mulige scenarie

Heldigvis for Generation Handball-interesserede er det dog ikke et alt-eller-intet-scenarie, som håndboldfestivallen arbejder på i øjeblikket. I 2019 deltog hold fra 19 forskellige lande heriblandt Taiwan, Kina og Brasilien, men Jens Steffensen fortæller, at der også er mulighed for at afholde er mere 'lokalt' Generation Handball.

- Lige nu arbejder vi på, at det bliver det største og bedst mulige arrangement. Det kan så være, at der ikke kommer ligeså mange deltagere langvejs fra, men så justerer vi det undervejs. Vi vil gøre alt for, at det kan lade sig gøre, siger Jens Steffensen.

Der spilles også beachhåndbold på festivalen. Arkivfoto

I øjeblikket laver han og resten af teamet bag Generation Handball de fornødne aftaler. De har derfor kontakt til kommunen, Tinghallen samt de skoler og hoteller, der skal bruges til overnatning. Forberedelserne til et 'normalt' Generation Handball er med andre ord i fuld gang.


Lige nu arbejder vi på, at det bliver det største og bedst mulige arrangement. Det kan så være, at der ikke kommer ligeså mange deltagere langvejs fra, men så justerer vi det undervejs

Jens Steffensen


- Vi har en deadline omkring slutningen af april, hvor vi skal have truffet en beslutning. Men lige nu siger jeg til alle klubberne, at de bare skal melde sig til. Til gengæld får de den fleksibilitet, at de ikke binder nogle penge i det eller lignende, så de kan bare melde fra, siger Jens Steffensen.

Annonce

Mutationer skaber tvivl

På trods af meldingerne om, at alle voksne deltagere kan være vaccineret inden sommerferien, så har Jens Steffensen svært ved at hengive sig 100 procent til optimismen. Han henviser til starten af det forgangne år, hvor han blev advaret af en sine kinesiske kollegaer.

- Jeg kan huske, at jeg sad her på arbejdspladsen, da han nævnte covid-19. Dengang tænkte alle jo, at det ikke ville blive et problem.  Derfor har jeg svært ved at sige, hvad mine forventninger egentlig er til denne sommer. Men jo tættere vi kommer på, og der bliver ved med at komme nye mutationer, jo mere kan jeg have min tvivl, siger Jens Steffensen.

Generation Handball-festivalen er planlagt til at skulle foregå fra den 2. til og med den 7. august.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbog: Stærkt sammenhold sikrede storsejren

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storsejr sikret i Horsens: Viborg HK fortsætter sæsonen ubesejret

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Viborg HK storsejrede i Horsens

Viborg

Varieret boligprojekt på vej i banebyen: Svanemærket er fællesnævneren for de mange forskellige boligtyper

Rundt om Viborg

12 nye boliger på vej i oplandsby: Fristen for at påvirke udformningen af midtby-projekt udløber snart

Debat

'Viborgs borgere og medarbejdere bliver ført bag lyset: Byrådet fejer nedskæringer ind under gulvtæppet'

Sport For abonnenter

De er kærester - men i aften skal de kæmpe mod hinanden: - Den der taber må gøre rent det næste stykke tid

Sport

Efter blot fem kampe på to år - Viborg FH indleder sæsonen med tidligere toptræner på bænken og store drømme for fremtiden

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

Nu tager de sagen i egen hånd: Borgerforening vil selv finde manglende dagplejer

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Livsstil For abonnenter

Merete så et opslag på Instagram og tog springet ud i det ukendte: Sagde sit job op og solgte stort set alle sine ting

Bjerringbro For abonnenter

Radiser og salat på taget af lokal idrætshal - idéer er der nok af

Kultur

750.000 kroner til Viborgs nye, eksperimenterende teater: - Det er en bekræftelse på, at vi er på rette vej

Annonce