Annonce
Sport

Generation Handball har stadig vokseværk - flere hold og mere liv i byen

Generation Handball er blevet en etableret spiller på markedet for håndboldturneringer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Generation Handball fortsætter med at vokse. Efter fem år er den store håndboldbegivenhed i Viborg både blevet velkendt i byen og i håndboldens verden, hvilket betyder, at der ikke længere skal bruges kræfter på at forklare, hvad Generation Handball er for en størrelse.

Viborg: Om under en måned indtages Viborgs gader igen af tusindvis af håndboldspillere.

2019-udgaven af Generation Handball nærmer sig, og det store håndboldarrangement i Viborg udvikler sig stille og roligt.

Antallet af beachhåndboldbaner udvides til tre, og "festivalpladsen" gøres også endnu større end i de foregående år.

- Vi har fået tilmeldinger fra 202 hold, og det er en vækst på cirka 10 procent. Og derudover kommer der så 27 seniorhold og spiller kampe, hvoraf nogle af dem også skal bo her. Så noget af det nye er, at vi er ved at blive et attraktivt sted at komme og spille træningskampe, siger Jens Steffensen, der leder Generation Handball.

Udover masser af ungdomskampe kan man derfor opleve tophold fra Danmark, Norge, Frankrig i testkampe, ligesom det japanske damelandshold også spiller ved Generation Handball.

Jens Steffensen glæder sig over, at der i år kommer besøg fra Sverige, som ellers har været et marked, som Generation Handball har haft svært ved at komme ind på.

- Så der er i alt 19 nationer repræsenteret - så langt væk som Brasilien og Taiwan, siger han.

Forud for sidste års udgave af Generation Handball var Jens Steffensen en anelse bekymret for byggeroderiet ved Tinghallen, som skubbede festivalpladsen længere væk fra stadionhallen, men det viste sig ikke at være et problem.

- Det lykkedes os at skabe en god plads, og nu udvider vi den i år. Nytorvshusene bliver en del af det, og der er en aftale med flere af byens restauranter og ishuse, som laver noget heroppe, så vi sørger for, at der sker endnu mere på pladsen, siger han.

Annonce
I slutningen af juli og begyndelsen af august kommer Viborg til at summe af liv, når tusindvis af håndboldspillere gæster byen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Er blevet etableret

Generation Handball er blevet afviklet hvert år siden 2014, og ifølge Jens Steffensen er den store turnering nu blevet etableret som en fast spiller på markedet.

- For et par år siden skulle jeg bruge tid på at forklare, hvad Generation Handball var for noget. Det er der ingen, der spørger om længere. Folk ved, hvad det er nu, så min oplevelse både her i byen og ude i håndboldens verden er, at vi er blevet etableret. Folk i byen spørger også altid interesseret til, hvordan det går, siger chefen for den store satsning, som Viborg Kommune og Viborg Idrætsråd står bag i samarbejde med Viborg HK, SIK og Bjerringbro FH.

- Det betyder, at vi nu kan fokusere på at lave nye tiltag for deltagerne. Grundideen er, at vi skal vise Viborg som et attraktivt sted at besøge - vi skal vise, at vi har et godt miljø. Og jo mere etableret og kendt vi bliver, jo flere i byen kan forhåbentlig se en indgang til, at de også kan præsentere deres ting for gæsterne, siger lederen.

Kom og kig

Generation Handball løber af stablen fra den 29. juli til den 3. august.

Udover en kæmpemæssig ungdomsturnering og masser af træningskampe med topklubber fra nær og fjern, så kommer turneringen også til at byde på andre former for underholdning.

- Vi kommer til at gøre endnu mere ud af paraden, som er ved at blive en tradition om torsdagen. Så her håber vi, at rigtig mange kommer ud og kigger og oplever alle de glade deltagere, men ellers krydser vi bare fingre for, at rigtig mange vil komme op og opleve stemningen, drikke en kop kaffe på pladsen, få en bid mad eller en is og bare se på noget af alt det, som foregår heroppe, siger Jens Steffensen.

Aftenerne bliver brugt til beachhåndbold, og torsdag aften vil der også være livekoncert.

- Og hvis man er til håndbold, så kan man altså hver aften se opvisningskampe med hold fra absolut øverste hylde. Det er altså ligahold fra Danmark, Norge og Frankrig, der spiller i hallerne, siger Jens Steffensen, som hver dag krydser fingre for, at vejrguderne ser nådigt på Generation Handball.

- Jeg håber bare på godt vejr og liv i byen, siger han.

Jens Steffensen glæder sig over, at flere og flere i byen kan se en ide i at være med til at sætte sit præg på Generation Handball.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Viborg-historiker ramte plet

Annonce