Annonce
Danmark

Generationers kamp mod giftgrunde skal stoppe her

Annonce

Debat: Det er et hovedkrav for SF til finanslovsforhandlingerne at finde penge til oprydning af de store giftgrunde. Høfde 42, forureningerne efter Grindstedværket og Himmark strand står øverst på Danske regioners prioriteringsliste, men alle de 10 store generationsforureninger skal ryddes op.

Igennem årtier har SF lagt massivt pres på skiftene regeringer for at få gang i oprydningen, men de dårlige undskyldninger har stået i kø for skiftende Regeringer og manglen på handlekraft er blevet mødt med stiltiende accept fra skiftende støttepartier.

Men denne gang er det anderledes. Denne gang er der ingen undskyldning.

Et bredt flertal i Folketinget har i månedsvis stået i kø for at bakke op om generationers kamp mod giftgrundene, og før sommer fik vi sort på hvidt et enigt folketing til at skrive under på en aftale om at finde pengene. Ikke bare endnu et løfte men en klar aftale om, at nu skal vi finde pengene.

Det vil vi holde dem op på. Generationers kamp mod giftgrunde skal simpelthen stoppe her.

Vi skal afsætte 750 millioner kroner over tre år. Det er, hvad det koster at dækker udgifterne til førte fase af den oprydning, som Danske Regioner har lagt en prioriteret plan for, og som strækker over flere år. I foråret 2022 skal vi lægge en plan for resten af oprydningen.

Nu er det muligt.

Teknologierne er der. Det store flertal i Folketinget har klart meldt ud, at de vil støtte det.

Nu skal vi gøre det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce