Annonce
Viborg

Genopstået rideklub vil være et sted for alle: -Mangfoldigheden er vigtig

Birgittelyst Rideklub er ved at være klar til at kunne genåbne officielt. Det skal være et sted for alle, lyder det fra den nye formand. Foto: Morten Pedersen
Birgittelyst Rideklub er igen klar til at tage imod hesteinteresserede i alle størrelser efter et helt års gennemgående renovering af stedet. - Det skal være en klub for alle, fortæller den nye formand.
Annonce

Birgittelyst: Utallige arbejdstimer og en dedikeret indsats ses tydeligt på den store grund her midt i skoven på Kløverstien. Birgittelyst Rideklub er efter en gennemgående renovering klar til igen at tage imod hesteinteresserede efter et år med fuldt tryk på for igen at kunne skabe fundamentet for et velfungerende ridecenter.

- Helt simple ting, som at der er lys alle steder, at strømmen dur, at der er vand på foldene – alt sådan noget har vi fået sat i system og lavet fra bunden. Vi har fået væltet en masse træer og lavet stisystemer. Og så har vi fået ordnet bundene i ridehallerne. Det var også en større omgang, end jeg havde forventet, siger Kurt Skovsted Kirkebæk, der sammen med sin kone Rikke ejer grunden på Kløverstien 5, hvor både de og Birgittelyst Rideklub har hjemme.

Og nu, hvor faciliteterne er i orden, kan Birgittelyst Rideklub genopstå. En masse kontrakter, vedtægter, sikkerhedsregler og godkendelser er ved at være på plads, og klubbens nye formand, Simone Kofoed, er klar til at tage imod alle, der har lyst til at have noget med heste at gøre.

- Det skal simpelthen være en klub for alle. Der er plads til både børn og voksne, nybegyndere og konkurrenceryttere. Uanset om man er typen, der rider stævner hver weekend, eller om man bare kommer her i sine gummistøvler og vil lugte lidt af hest, så er der plads til det, siger Simone Kofoed.

Familien Skovsted Kirkebæk har overtaget stedet og lejer faciliteterne ud til den genopståede rideklub. Foto: Morten Pedersen

Formanden regner med, at man til efteråret er klar med de første hold på rideskolen, og hun håber, der til den tid vil være fire eller fem elevheste til rådighed. Håbet er, at der på sigt vil være alt fra trækkehold og voksenhold til hold for mænd og hold for ”dummies”. Og så skal der afholdes flere årlige stævner.

Annonce

Tilbage til storhedstid?

Birgittelyst Rideklub var inden konkursen i 2017 kendt vidt og bredt. Da klubben havde sin storhedstid, var der omkring 500 medlemmer, og der blev blandt andet holdt landsstævne i hallerne på Kløverstien.

- Det har jo været en stor klub før i tiden, og det skal den da meget gerne være igen, men det tager noget tid at få klubben tilbage på landkortet. Det skal gerne være en klub, som når den bliver nævnt, så ved folk, hvor den ligger, at der bliver holdt gode stævner, at der er fine faciliteter, og at det er et sted med plads til alle, siger Simone Kofoed.

Størrelsen på klubben er nemlig ikke lige så vigtig som værdierne bag. At klubben bliver et sted for alle, og at der er en god stemning blandt medlemmerne, er i højsædet.

- Vi accepterer simpelthen ikke sladder og rygter. Hvis der er nogen, som skaber dårlig stemning og ondskab, så ryger de ud. Der har vi nul-tolerance, fortæller ejer Kurt Skovsted Kirkebæk.

Annonce

Tidligere konkursramt

At rideklubben netop før er gået konkurs, og at rideklubber generelt har svære kår i disse år, har da også været med i tankerne for både ejer og formand. Derfor ligger en stor del af formandens arbejde i øjeblikket med at finde sponsorater i lokalområdet.

- Vi kan allerede mærke en stor opbakning fra det lokale erhvervsliv, som vi er rigtig glade for. Og jeg føler virkelig, at hver gang vi er ude, så bliver vi taget så godt imod. Folk er meget positive over for klubben, fortæller Simone Kofoed.

En væsentlig del af overlevelsen afhænger også af driften på stedet. Det er ejerne og de tre ansatte, der står for den daglige drift, mens klubben lejer sig ind i bygningerne i skoven.

I øjeblikket er der opstaldet 13 heste, da de fleste har trukket dyrene på sommergræs. Der er plads til 35 heste i staldene, og i vinter var 25 heste flyttet ind.


Det skal være et sted for alle. Vi vil gerne lave noget for andre, og når nu faciliteterne er her, så skal der også være plads til, at man kan komme og bruge dem.


Birgittelyst Rideklub tilbyder både medlemskaber til folk, der skal have opstaldet heste, dem der vil ride stævner i klubbens navn, folk fra lokalområdet, der gerne vil støtte klubben, og dem der vil gå til ridning på den kommende rideskole.

- Et sted kun med heste-mennesker er fedt, men et sted med både passionerede heste-mennesker og folk, der ikke er lige så heste-interesserede, det kan virkelig noget særligt. Så bliver der en super god stemning, og man kan lære noget af hinanden, siger formand Simone Kofoed, og hun suppleres af ejer Kurt Skovsted Kirkebæk:

- Ja, og vi har sådan set kun tre grundregler her på stedet: Man skal tale pænt med, til og om hinanden. Man skal rydde op efter sig selv, og man skal efterlade stedet, som man fandt det. Så kommer resten helt af sig selv.

Annonce

Et sted for alle

Stedet i skoven skal dog ikke blot være et sted for dem, der er interesserede i de firbenede. Det skal også blive et samlingspunkt for hele Birgittelyst, hvor der bor knap 600 borgere.

- Vi vil jo rigtig gerne, at man kan bruge stedet som aktivitetscenter også. Vi har ikke noget forsamlingshus her i Birgittelyst, så tankerne er, at hele byen kan samles her. Og det har der allerede været en god opbakning til, siger Kurt Skovsted Kirkebæk.

Kurt og Rikke Skovsted Kirkebæk har siden sidste år været ejerne af ridecenteret i Birgittelyst. Foto: Morten Pedersen

Ejerne har meddelt byens borgere, at de til hver en tid må komme og kigge på dyrene eller nyde stierne rundt i skoven – også selvom man ikke er medlem af klubben.

- Det skal være et sted for alle. Vi vil gerne lave noget for andre, og når nu faciliteterne er her, så skal der også være plads til, at man kan komme og bruge dem. Mangfoldigheden er rigtig vigtig, og derfor er vi glade for at kunne skabe både et aktivitetscenter og et ridecenter. Det bliver rigtig godt det her, siger den optimistiske ejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

International hæder til lokal kunstner

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce