Annonce
Viborg

Giften cyanid fundet i jorden ved Sdr. Rind Forsamlingshus

Giftstoffet Cyanid er fundet i jorden ved forsamlingshuset i Sdr. Rind. Foto: Stine Elkær
Kommune og region har afspærret giftgrund, men der er kontrol over situationen, siger Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg i Viborg Byråd.
Annonce

Sdr. Rind: Et forsøg på at lave en sivebrønd til regnvand ved forsamlingshuset i Sdr. Rind har afsløret giftstoffet cyanid i jorden. En kvik lokal borger alarmerede Viborg Kommune, og grunden er nu afspærret, indtil der bliver fundet en løsning.

Formanden for teknisk udvalg i Viborg Kommune, Johannes Vesterby (V), mener ikke, der er grund til frygt i Sdr. Rind.

- Der er et fortrinligt samarbejde mellem lokalsamfundet, kommune og regionen, som skal finde en løsning på problemet, og det arbejde er sat i gang, siger Johannes Vesterby.

Cyanid er et farligt giftstof, som blandt andet blev brugt af nazi-Tyskland til at aflive fanger i koncentrationslejre med. I Viborg fandt man også cyanid i jorden, da der skulle graves ud til det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg. Jorden blev fjernet og behandlet.

Det var det gamle gasværk, som producerede cyanid som et biprodukt af gasproduktionen. Og Johannes Vesterby mener, at cyaniden i Sdr. Rind kommer fra samme gasværk.

- Jeg har ladet mig fortælle, at det var ret almindeligt ved anlægsarbejder at hente cyanid fra gasværket og lægge det i et tyndt lag, hvor man ikke ville have ukrudt, siger Johannes Vesterby.

Da forsamlingshuset i Sdr. Rind ligger tæt på en drikkevands-boring, skal der nu tages prøver for at få vished om, at drikkevandet ikke er truet af forureningen.

I øvrigt kan borgerne i Sdr. Rind ubekymret færdes i byen, bare man holder sig uden for afspærringen og i øvrigt lader være med at rode i den opgravede jord ved forsamlingshuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nej tak til muslimsk bønnekald

Annonce