Annonce
Debat

Giv børn og unge en hverdag igen!

Læserbrev: Mange af vores børn og unge har været hjemme og modtage virtuel undervisning. Selvom det har givet nye muligheder, og at der bliver lagt et stort stykke arbejde i det, så er det på tide, at der bliver åbnet op.

Alle vores børn og unge skal tilbage i folkeskolen, på efterskoler og uddannelsesinstitutioner.

Smittetallet er generelt så lavt nu, og alle skoler og uddannelsesinstitutioner tidligere vist, at de godt kan håndtere en åbning med de gældende restriktioner og de nødvendige forholdsregler.

Jeg har selv en pige i 5. klasse, og der er ingen tvivl om, at de er ved at længes efter gode kammerater og relationer fra skolen, og det at få en hverdag igen vil betyde meget for hendes og andre børns trivsel og læring.

Skolen har allerede været åbnet i nogle uger for 0.-4. klasse, og jeg er sikker på, at skolerne gør det lige så godt som under sidste genåbning, hvor der er et stort fokus på hygiejne, at få gjort ekstra rent og holde skrapt øje med evt. smitte.

'Skolerne er super gode til at informere om, hvad der er gjort og taget hånd om, hvis et barn er smittet, så vi alle kan få den nødvendige information, så vi ved, hvordan vi skal forholde os. Det skal bare fortsætte.

Efterskoler og uddannelsesinstitutioner skal åbne NU, så vores unge kan få det gode ungdomsliv under den form, som nu er mulig. Jeg har selv en datter – og en bonusdatter på efterskoler, og selvom de har klaret hjemmeundervisningen godt, så kan det mærkes på trivsel og humør, at de mangler den fantastiske hverdag, de skulle have i netop dette skoleår, som er helt unikt på mange måder.


Til dagligt arbejder jeg med sårbare unge mennesker, og jeg kan ligeledes se og høre på dem, hvor meget de gerne vil have deres hverdag igen med mulighed for at komme i gang med undervisning, praktikker i virksomheder.


De skal tilbage, så de kan få de sidste måneder med og afslutte året på en god måde. Langt de fleste efterskoler har formået at arbejde med eleverne i bobler og hold, hvor alle restriktioner er overholdt. Flere skoler har været helt eller næsten uden smitte, så de har bevist, at det er muligt at have 200-300 unge samlet samme sted.

Uddannelsesinstitutionerne har nogenlunde samme muligheder som efterskolerne, så derfor skal de unge også tilbage på deres ungdomsuddannelse, hvor de igen kan mødes, komme videre med deres uddannelse og få en hverdag.

Til dagligt arbejder jeg med sårbare unge mennesker, og jeg kan ligeledes se og høre på dem, hvor meget de gerne vil have deres hverdag igen med mulighed for at komme i gang med undervisning, praktikker i virksomheder, så de kan få noget erfaring og komme videre mod uddannelse.

Den lange nedlukning kan have store konsekvenser for hele vores samfund i forhold til relationer, at bygge videre på gode perioder og erfaringer samt hele det mentale helbred.

Der skal slås fast, at jeg ikke tænker, at der skal festes igennem og andre ting, som hører ungdomslivet til, men blot at den gode og trykke hverdag skal være en del af vores børn og unges liv.

Så få nu åbnet op for folkeskoler, efterskoler og ungdomsuddannelserne!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce