Annonce
Bjerringbro

Efter års kamp: Nu får Gullev endelig sin bro

Det er efterhånden nogle år siden, at lokale politikere var ude at opleve, hvor stærkt trafikeret Borrevej er om morgenen, når skolebørn fra Gullev skal krydse vejen. Arkivfoto
Byrådet frigiver midler til projektering af bro over den tungt trafikerede Borrevej, og i 2020 skulle broen stå klar til indvielse.

Gullev/Bjerringbro: Byrådet vedtog onsdag aften at bevilge 3,4 millioner kroner til projektering af en bro over Borrevej - noget borgerne i Gullev har kæmpet for siden 2014.

Beslutningen om broprojekteringen har skabt glæde i Gullev. Glad har man sådan set været, lige siden Teknisk Udvalg besluttede at indstille til byrådet, at pengene skulle frigives til projektering af cykelbroen over Borrevej.

- Forældrene har været meget bekymrede, når børnene skulle krydse Borrevej for at komme til Bjerringbro til fritidsaktiviteter eller skole, og den stærke trafik har afholdt mange børn fra at tage cyklen. Det er derfor både hos børn og voksne, der er stor glæde, siger Inger Skamris, der er formand i Gullev Borgerforening og som har været med fra starten i forhold til ønsket om en bro over Borrevej.

Det er efterhånden fem år siden, at en flok Gullev-borgere satte sig sammen for at arbejde på at få en sikker vej til Bjerringbro.

- I 2014 foretog vi en trafiktælling mellem klokken 7.00 og 8.00 om morgenen, og vi blev overraskede over, at der kom cirka 800 biler i det tidsrum, lige der hvor børnene skulle i skole, og der er kommet mere trafik siden da, siger Inger Skamris.

Der har været god opbakning til projektet. En lokal landmand har tilbudt at donere jord til det sted, broen skal være, og til den sti der skal føre til broen på Gullev-siden.

- Der har været en god dialog mellem politikerne og borgerne i de mange år, og nu kan vi næsten ikke vente til 2020, hvor broen skal bygges, siger Inger Skamris.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce