Annonce
Bjerringbro

Glæde i Rødkærsbro: Byens hal får 10 millioner kroner til udvidelse

Rødkærsbro Hallen mangler især plads til de mange gymnaster i Rødkærsbro IF. Billedet er fra forårets emnedage på Rødkærsbro Skole.  Arkivfoto: Morten Dueholm
Et stort ønske om at udvide hallen i Rødkærsbro er blevet hørt af politikerne, der har sat penge af ved årets budgetforhandlinger.
Annonce

Rødkærsbro: Rødkærsbro Hallens bestyrelse skal til at smøge ærmerne op og trække i arbejdstøjet, for i denne uge besluttede Viborg Byråd  i forbindelse med budgetforhandlingerne at tildele hallen 10 millioner kroner til en længe ventet udvidelse.

- Det er dejligt, at vores ansøgning og projekt endelig er kommet på budgettet, og nu kan vi komme i gang med at søge fonde om ekstra 10 millioner kroner, som udvidelsen kræver, fortæller Hans Pedersen, der er formand for Rødkærsbro Hallen.

Udvidelsen kan formentlig være færdig i 2023. Det var ifølge halbestyrer Kurt Madsen i 2013, at bestyrelsen begyndte at tale om, at en udvidelse var nødvendig.

- Vi sendte den første projektansøgning ind til Viborg Kommune i 2014. Siden er den blevet revideret og sendt ind igen, samtidig med at vi har været i løbende dialog med kommunen, fortæller Kurt Madsen.

Både han og formanden er meget taknemmelige for den opbakning til projektet, der i særdeleshed har været fra de lokale politikere men også fra resten af byrådet.

Annonce

Ønske om flere timer

Det er især gulvplads, der er mangel på i hallen.


Gymnastikafdelingen under Rødkærsbro IF har 400 medlemmer, og de har tit spurgt på flere timer i hallen, uden at vi har kunne opfylde deres ønsker, men fremadrettet bliver det meget nemmere

Hans Pedersen, formand for Rødkærsbro Hallen


- Vi kunne godt have fortsat som hal med den størrelse og drift, som vi har, men vi er overbeviste om, at det på sigt ville betyde tilbagegang for Rødkærsbro Hallen. Derfor har vi valgt ikke at træde tilbage men frem og i stedet udvikle hallen, forklarer Hans Pedersen, der forventer, at hallen med sin udvidelse og sammen med en ny børnehave og en fremtidssikret skole bliver et endnu større kraftcenter i byen.

 Halbestyrer Kurt Madsen glæder sig over, at Viborg Byråd endelig har fået sat ønsket om en udvidelse af Rødkærsbro Hallen på budgettet. Arkivfoto Preben Madsen.

Den nye udvidelse vil især komme gymnastikken og fitnessafdelingen til gode.

- Gymnastikafdelingen under Rødkærsbro IF har 400 medlemmer, og de har tit spurgt på flere timer i hallen, uden at vi har kunne opfylde deres ønsker, men fremadrettet bliver det meget nemmere, siger hal-formanden.

Indtil videre er der ikke de store forkromede skitser over hal-udbygningen, men sikkert er det, at der bygges ud fra springsalen.

- Vi har været tilbageholdende med at lægge os alt for fast på, hvordan udvidelsen skal tage sig ud. Vi har forskellige modeller i spil, men vi er også klar over, at der fra de fonde vi søger, kan komme specifikke krav om byggeriet, siger Kurt Madsen, der tilføjer, at hal-bestyrelsen har   holdt møder, hvor alle idrætsforeninger bød ind med deres ønsker og behov. Det vil også have indflydelse på udformningen af den nye tilbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce